בעיה בפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

06/08/2005 | 20:12 | מאת: אלונה

אני סובלת מכאבים בפרק ירך ימין מזה כמה חדשים. בצילום לא התגלו ממצאים כלשהם. בהתחלה הכאבים הופיעו רק אחרי הליכה של כרבע שעה וכיום הם גם במנוחה, באים והולכים לסירוגין, בעוצמה קלה-בינונית. האם יתכן שזו דלקת? האם יתכן שהכאב נובע מבעיה בגב? ( בלט דיסק L1-L2) תודה מראש

09/08/2005 | 23:33 | מאת: אלי

היי אלונה יתכן והבעיה שלך נובעת מהחוליות התחתונות יכול להיות גם שהאגן שלך לא מאוזן..

15/08/2005 | 00:25 | מאת:

לאלונה שלום במקרים של כאב שנראה כקשור למפרק הירך קיימת דרך חשיבה: א. האם מדובר ממקור שאינו המפרק עצמו: כאן צריך לחשוב על כל דבר סביב המפרק העשוי לגרום לכאב קורן למפרק עצמו ולהטעות אותנו. דוגמא אפשרית הנו עמוד השדרה העשוי להקרין לאותו אזור. תמיד כשחושבים על סיבות אלו מחפשים סימנים תומכים בבדיקה או בהדמיה ב. האם מדובר ממפרק הירך עצמו. כאן 'דלקת' הנו הסבר אפשרי, ואז יכולות להיות סיבות רבות לדלקת אם כתוצאת ניוון או קשר לשקיעת מלחים במפרק או כתוצאה מדלקת פרקים. כאן הרופא חושב על האפשרויות השונות, לעיתים נלקחות בדיקות דם, צילומי רנטגן, מפוי, לעיתים MRI וכו'. בברכה ד"ר גרינטל