זריקת קורטיזון לברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

31/07/2005 | 10:59 | מאת: לאה

מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים בברך. כאשר ירדתי במדרגות לפתע שמעתי קליק ומאז לא יכולתי ליישר את הרגל. הבעיה היא בעיקר בלילה כל סיבוב של הרגל אני חייבת לשחרר ע"י זה שאני שומעת קליק והכאבים מאד קשים עשיתי צילומים בברך עשיתי מיפוי עצמות והתשובה שיש לי שחיקה בסחוס. קבלתי כל מיני משכחי כאבים. שלא עזרו עכשיו קבלתי מהאורטופד מרשם לשעות זריקת קורטיזון בשם :depo medrol 80mg 2ml amp 80mg/2 אני סובלת מלחץ דם אבל מטופלת בדיזיאותיד 25 מ"ג, ולחץ הדם שלי מאוזן 115- 120/75 שאלתי מה אתה אומר על זה, כיוון ששמעתי שזריקה זו מעלה את לחץ הדם?מחכה לתשובתך לאה

02/08/2005 | 19:33 | מאת:

ללאה שלום הזרקה לברך הנה טפול מקובל. לעיתים מזריקים סטרואיד ולעיתים ח' היאלורונית ונגזרות דומות. להזרקות יש מטרה להקל כאב, תוך זהירות עקב הסיכון בזהום, שהנו סיכון נמוך אך תמיד קיים. תופעות אחרות יכולות להיות תופעות לואי של סטרואידים, לעיתים אף תגובות לגבי לחץ דם וסוכר. דרך חכמה בעניין זה הנה התייעצות עם רופא המשפחה שמכיר את ההתנהגות הספציפית של יתר לחץ דם אצל אותו מטופל ויודע אם תהיה להזרקה השפעה על בעיה זו ואם ניתן להזריק בבטחון אם לאו. בברכה ד"ר גרינטל