ד"ר גרינטל אנא ענה לי!!אני חייב לקבל החלטה עכשיו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/07/2005 | 11:42 | מאת: עמוס

עקב שבץ מוחי קל לפני שלוש שנים נשארה לי רגל שמאל רפה ואני מעמיס את כל עומסי בהליכה ובפעילויות אחרות על רגל ימין. עתה החלו לי כאבים קלים בברל ימין. האם להתחיל בתהליכים פרופילקטים למניעת שחיקה ובליה בברך כמו שהיצעו לי זריקות קורטיזון,פזיוטרפיה והתעמלות אורטופדית מיוחדת וכד'? או שמא ניתוח מתקן וגמרנו? החלפת הברך למלאכותית?

05/07/2005 | 18:06 | מאת:

לעמוס אחרי הצהריים טובים כפי שתראה מיד אין תשובות פשוטות לשאלות קשות ולכן אני מפריד את חלקי השאלה לנוחות הקוראים ש. האם להתחיל בתהליכים פרופילקטים למניעת שחיקה ובליה בברך ת. ככלל, כאשר מתחיל תהליך של ניוון בברך, אין אמצעי היכול לעצור אותו או לעשות 'רוורס' של התהליך. בתוך הסחוס יש רשת קולגן כאשר חלק ראשוני בתהליך הנה פגיעה ברשת זו. הרשת מעשית אינה מתחדשת. כך שאין מניעת התהליך כאשר התחיל. כמובן שיש תהליכים היכולים להאיט את הניוון כגון: הורדת משקל, חזוק שרירים סביב המפרק וכו'. המשך: כמו שהיצעו לי זריקות קורטיזון, ת: הסטרואידים ניתנים במצבים של כאב חריף להקלת הכאב וקיצור זמן ההתקף. הם אינם ניתנים כנמיעה המשך: פזיוטרפיה והתעמלות אורטופדית מיוחדת ת: הפעילות של חזוק השרירים והתעמלות ושמירת טווח התנועה של המפרק המנוון משמעותה העיקרית לשמור על תנאים הכי טובים לעתיד, כאשר ואם יהיה צורך בטפול ניתוחי. שאלה: או שמא ניתוח מתקן וגמרנו? החלפת הברך למלאכותית? ת. אין להתייחס בקלות ראש לניתוח מתקן. זה ניתוח שנועד בראש ובראשונה להקלת הכאב ולשפר איכות חיים קלוקלת כתוצאה מכאב שלא מגיב לטפול שמרני. ברך מלאכותית הנה ניתוח גדול, הדורש הכנות, התייחסות רצינית לסיבוכים אפשריים כגון זהום וכו' וגם לניתוח הכי מוצלח תוחלת חיים מסויימת שלאחר סך שנים עשוי להיות צורך בניתוח חוזר. בברכה ד"ר גרינטל