סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

01/07/2005 | 19:19 | מאת: מאירה

שלום. לאימי בשתי הברכיים איבחנו שנשחק הסחוס. היא סובלת כאבי תופת. לאחר צילום ואבחנת האורטופד המליצו לה על זריכה כרבולת של תרנגולת. שאלתי היא מז זה בדיוק חומר זה מה תפקידו ולאורך כמה זמן זה יעיל ועד כמה שכיח טיפול זה???

05/07/2005 | 18:24 | מאת:

שלום וברכה 'זריקות כרבולת' הנם זריקות של ח' היאלורונית. את החומר מפיקים במספר שיטות כאשר האחת הנה מכרבולת של תרנגול אך ישנן שיטות דומות. כל יצרן גאה בשיטת הייצור לו ולדעתו זו היעילה ביותר... כאשר מזריקים שלש זריקות לאנשים הסובלים מניוון של הברך במרחק של מספר ימים האחת מהשניה יש סיכוי לשפור המצב של הברך מבחינת הכאבים. חשוב לזכור האם האבחנה הנה ניוון? האם קיימת אלטרנטיבה טפולית נוספת לפני הזריקות? כגון פיסיותרפיה ? האם אין בעיות נוספות המביאות לכאב? האם הניוון אינו מתקדם מידי? אלו הנם פרמטרים שעליהם יש לחשוב בעת התאמת הטפול (נדמה לי שאינו בסל הבריאות) לצרכי המטופל. בברכה ד"ר גרינטל מז זה בדיוק חומר זה מה תפקידו ולאורך כמה זמן זה יעיל ועד כמה שכיח טיפול זה???