מפרק ירך. האם עלול להתאים לאווסקולר נקרוזיס?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

29/06/2005 | 01:04 | מאת: דן שמר

שלום בחור בן 36. בדרך כלל בריא. בדיקות דם שגרתיות כימיה וספירה מלפני חודש תקינות לחלוטין. עקב כאבי גב קלים לפעמים הייתי לפני חודשיים וחצי אצל "מטפל" ( לצערי הרב ) , מישהו שהוא כנראה שרלטן ואשר אמר לי שהרגליים שלי לא באותו אורך ואז משך את רגל ימין בחוזקה בכל הכח מספר פעמים כשאני שוכב והרגל ישרה ומשוחררת. ממש הרגשתי כאילו הוא מוצא לי את המפרק ירך מהמקום. בעקבות ה"טיפול" היה לי כשבועיים כאב במפרק הירך הימני ובברך ימין. לאחר מכן במשך כחודש היתה הקלה וכמעט ולא הרגשתי כאב אלא רק פה ושם באופן עדין. לפני שבועיים וחצי עשיתי הליכה של 30 דקות בערב של כ 2 ק"מ ופתאום התחיל לי כאב חזק מאוד במפרק ירך ימין. מאז בשבועייים האחרונים יש לי כאב חריף בתוך מפרק ירך ימין וגם בצידו הימני ויש לי גם כאבים לאורך העצם של הירך עד לברך הימנית לחלק העליון השמאלי שלה. הכאבים מתגברים אם אני מתכופף קדימה נניח לצחצח שיניים, מתגברים בעקבות תנועה משמעותית והם חזקים בערב ומפריעים לי לישון. הייתי אצל האורטופד בקופה לפני שבוע והוא הסתכל שניה ואמר לי שזה בורסיטיס ליד הטוכנטר הגדול ושזה בטח בגלל רגישות בשריר בצד הרגל. אמר לי שאם לא יעבור אקבל זריקת דיפרוספן. עשיתי אתמול צילום אגן ומפרק ירך ובפענוח הצילום כתוב צילום תקין. האם זה הגיוני שמבורסיטיס ליד הטוכנטר יהיה כאב כה עמוק במפרק הירך שאולי מקרין וכואב לאורך כל העצם של הירך עד לברך ואשר שבועיים לא חולף אלא רק מחמיר? הכאב עמוק בתוך מפרק הירך. האם יתכן ונגרם לי נזק לפני חודשיים וחצי במתיחה האגרסיבית של ה"מטפל" ? והאם יתכן שנגרמה לי הפרעה שנקראת אווסקולר נקרוזיס ? מה דעתך? תודה

29/06/2005 | 17:09 | מאת:

29/06/2005 | 17:12 | מאת:

שלום וברכה ככלל, ברפואה הכל יכול להיות. יש תמיד לחשוב על כל האפשרויות. האם זה הגיוני שמבורסיטיס ליד הטוכנטר יהיה כאב כה עמוק במפרק הירך שאולי מקרין וכואב לאורך כל העצם של הירך עד לברך ואשר שבועיים לא חולף אלא רק מחמיר? תשובה: בדרך כלל לא אבל אפשרי, לעיתים בורסיטיס אף מעירה אדם מהשינה. האם יתכן ונגרם לי נזק לפני חודשיים וחצי במתיחה האגרסיבית של ה"מטפל" ? תשובה: מאד לא סביר שמטפל יכול לבצע זאת. גם בהרדמה כללית כדי למתוח מפרק ירך נורמלי צריך מכשור מיוחד והאם יתכן שנגרמה לי הפרעה שנקראת אווסקולר נקרוזיס ? תשובה: יתכן. הדרך הפשוטה לברר זאת הנה לבצע מפוי עצם.... בברכת הצלחה ד"ר גרינטל