עזרה יעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

28/06/2005 | 00:10 | מאת: יסמין

שלום רב, אימי בת 68 נפלה שברה את היד פרקה כתף ומפרק היד נאמר כי התרסק רדיוס במפרק ויש לבצע השתלה (לדברי האורטופד ואח"כ הרופא . אושפזה לניתוח ובזמן הניתוח הרופא החליט כי אין צורך בהשתלה לכן לא ביצע השתלה , הסביר כי יש שני חלקים במרפק ומאחר והחלק נשבר לשנים היה אפשר להוציא חלק אחד שנשבר ולהשאר עם החלק השני הנותר ,הקיים (רדיוס ועוד משהו) החלק שהוצא אין בו צורך והוצא אפשר לחיות ולתפקד עם היד באופן הזה שחלק אחד שנשאר ו קיים לדבריו היא תוכל לחיות כך לפחות ה עוד 20 שנה ואין צורך בהשתלה והחלק שנזרק אין בו צורך . אנו אנשים פשוטים שלא חולקים על הרופא אבל לאחר יום הניתוח אמא שוחררה תוך בקשה לבצע פיזותרפיה . כל זה היה במרץ 2005 נכון להיום אמא סובלת מכאבים עושה פיזותרפיה ישור היד לא מלא לצערינו ובביקורת אצל רופא הקופה (רופא אחר) נאמר לה כי כאבים הם דבר טיבעי שילווה אותה מהיום והלאה, כמו כן יישור היד לא יהיה מלא , (לא הוסבר לה על ידי המנתח שהיד לא תהייה ישרה יותר). 1. נכון להיום אימי לא יכולה לישר את היד בערך היד הכי ישרה בזוית של 60 מעלות . 2. כאבים , כל הזמן יש לה אינה יכולה לישון מעל ל- 3 שעות וגם רק בעזרת כדורים 3. לא יכולה להרים קנקן של מים/תה ביד כואב לה קשה לה ואפילו שומטת את המוצר. שאלותי ושאלות אימי האם אכן כך היה צריך לנהוג ?? לא להשתיל לה את החלק החסר? האם פיזותרפיה לא תחזיר את המצב לקדמותו? האם הכאבים יפסקו מתישהו? האם יש מה לעשות על מנת שלא תחייה על משככים? האם השתלה היתה עדיפה? האם אכן היא לא תוכל לסחוב יותר דברים ? אודה לך אם תוכל להאיר עינינו אל תשלח אותנו לרופא המנתח לקבל תשובות כי זה קצת סיפור המנתח לא שייך לקופה שלה והרופא אורטופד לא נותן לה תשובה לצערי היא מבוגרת מכדי לעבור קופה עם כל הבעיות הכרוכות בכך....קצת מידע על סמך הנכתב אם אפשר לקבל ... אם יש צורך בעוד פרטים אשמח לתת ...

28/06/2005 | 18:53 | מאת:

ליסמין שלום ממש התקלת אותי. ממכתבך למדתי כמה מחשבה ורצון את משקיעה בכל הקורה את אמך. את כבר מכירה את הפורום וכבר מחשקת אותי לגבי התשובה. עם כל זאת עיינתי וקראתי את המכתב וממש קשה לי לענות. אם מחמת העובדה שלא ראיתי את הצילומים המקוריים ואת הצילומים לאחר הניתוח, לא בדקתי אותה וממש לא אוכל לענות על השאלה ששאלת אותי: האם מדובר בבעיה שכיחה לאחר ניתוח או לא. לא צריך לעבור קופה פשוט להזמין תור למרפאה אורתופדית קרובה, גם אלינו ניתן להגיע דרך מוקד תורים, להבדק ולעיין בצילומים ואז לענות. תודה ד"ר גרינטל