כאבים חזקים במפרק הירך.דחוף!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

23/06/2005 | 00:06 | מאת: אילן

שלום שמי אילן ואני בן 33. בהיותי בן 10 עברתי ניתוח פרטס בירך שמאל. לפני כחודש וחצי תקפו אותי כאבים חזקים באזור הניתוח ולאחר התייעצות עם אורטופד שלדעתו מדובר בדלקת הוחלט על קבלת אתופאן. לאחר שקיבלתי 800 מ"ג אתופאן ביום במשך כשבועיים הרגשתי טוב יותר והחלטתי להפסיק את האתופאן ואז תקפו אותי שוב כאבים חזקים ביותר. יש לציין שהאורטופד הפנה אותי לצילום פרקי ירכיים והתוצאה הייתה טובה יותר מהצילום הקודם שעשיתי לפני 4 שנים. כמו כן אני מתאמן בקרטה כבר 3 שנים. מה עלי לעשות כדי לדעת שמדובר בוודאות בדלקת ולא במשהו אחר והאם האתופאן אמור לרפא את הדלקת או רק לשכך כאבים? תודה רבה אילן.

28/06/2005 | 20:48 | מאת:

לאילן שלום המצב אצלך עדין. קיים מפרק ירך שאינו רגיל, אינו כמו כל מפרקי הירך. אתה בנוסף מתאמן ומעמיס עליו. כעת יש התקף כאב. הטפול שקבלת מקובל ובדרך כלל יעיל. במידה ולא עוזר ישנן נקודות נוספות לבדיקה ומחשבה. האטופן מהווה תרופה טובה לתהליך הדלקתי הלא ספציפי אך כאשר תשתפר ותחלים עליך לעשות 'חושבים'. האם צריך להמשיך בדרך החיים שלך או לבצע התאמה? לכן כדאי לאחר החלמה להתייעץ ולחשוב......... בברכה ד"ר גרינטל