ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/06/2005 | 23:52 | מאת: מרי

שלום! לפני 9 חודשים עברתי שבר בTibial Plato שטופל שמרנית. כרגע אני הולכת כמעט ללא הפרעה, אבל מדי פעם הברך מתחילה לכאוב למשך 2-3 ימים ושוב עובר. גם כאבים מאוד חזקים ו"קליקים" בזמן התרגילים שאני עושה לבד.אין כאבים במנוחה. השאלה כמה זמן הכאבים יכולים להימשך? האם זה מצב נורמלי אחרי שבר כזה? האם יש מה לעשות כדי להקל על הכאב? האם יש מקום לפנות למומחה לבעיות ברכיים, כי לאורטופד כללי כבר אין מה להגיד? תודה מראש על תשובתך.

19/06/2005 | 15:08 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום מרי, דבר ראשון, צריך לעשות צילום לראות אם העצם חוברה כמו שצריך. אחרי שתעשי זאת, אשמח לראות אותך יחד עם הצילום. על מנת לשפר את מצבך, צריך להעמיד את הרגל במנח שיוריד עומסים מהברך וייתן בלימת זעזועים. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

22/06/2005 | 18:09 | מאת:

למרי שלום. אנסה לענות: ש. כמה זמן הכאבים יכולים להימשך? ת. יכולים להמשך מספר חדשים קטן ויכולים להמשך זמן ארוך. הסיבה שאין תשובה מדויקת היא שהדבר מותאם לכל אדם ואדם באופן שונה. ש. האם זה מצב נורמלי אחרי שבר כזה? ת. שבר אינו מצב נורמלי אך התאור שלך מאד מאד שכיח לאחר שבר כזה. ש. האם יש מה לעשות כדי להקל על הכאב? ת. ניתן להפנות לטפולים פיזיותרפים, תרופות, טפולים אלטרנטיבים. ש. האם יש מקום לפנות למומחה לבעיות ברכיים, כי לאורטופד כללי כבר אין מה להגיד? ת. הנה, ענינו לך ורוב האורתופדים ה 'רגילים' יודעים היטב את התשובות. בברכה ד"ר גרינטל