ד"ר, פעם 3 אותה שאלה ללא תגובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

06/06/2005 | 15:56 | מאת: איציק

לפני חודש פניתי בשאלה ןלא השבת , לפני מספר ימים פניתי שוב באותה שאלה ושוב ללא התיחסות. אני פונה בפעם שלישית בתקווה שהפעם אזכה להתייחסות: לפני כשנתיים בעת פעילות ספורט קרעתי רצועה צולבת בברך שמאל +מיניסקוס עברתי נתוח לשחזור ומאז עדיין יש לי כאבים בעת עמידה ו\או הליכה של כ20 דקות כמו כן יש לי חוסר יציבות בברך לפעמים. נשלחתי לעשות מיפוי ברכיים ולהלן התוצאה: "נצפתה קליטה מוגברת קלה לא אחידה בברך שמאל ופוקלית יותר באספקט אמצעי טיביאלי . לסיכום: יכול להתאים לשינויים ניווניים. אין עדות לקרע במיניסקוס לפי ספקט" דוקטור אנא ממך הסבר לגבי התוצאה.

07/06/2005 | 00:27 | מאת: יגאל ברששת

שלום לך קודם כול אל תתרגש שלא עונים לך כי בינינו הד"ר לא נמצא כול היום וכול הלילה מול המחשב בכדי לענות לאנשים יש לו ימים מסוימים וגם שעות אז תשובתו תגיע אליך בקרוב עכשוו אני ינסה לענות על שאלתך מהמיפוי ניתן להבין כי קימים אצלך שינוים ניוונים במפרק של הברך השינוים הניוונים אומרים שיש לך שחיקה של סחוס במפרק הברך אולם שחיקה זאת היא התחלתית וניתן לטפל בה ע"י פיזוטרפיה בעיה זאת בדרך כלל מתלווה לטראומה שעברתה בברך כמו הפגיעה במיניסקוס מחוברת בדרך כלל לקריעה של הצולבת הקדמית לכן פיזוטרפיה יכולה להאט את המחלה ולטפל בה כמו כן המעידות וחוסר היציבות בברך אכן גם שיכים לנושא הפיזוטרפיה בהקשר לשריר ארבעת הראשים ראה כאשר תחזק שריר זה הברך תהיה יותר יציבה והכאבים אף יעלמו

07/06/2005 | 22:46 | מאת:

לאיציק שלום ממש קשה לי לענות ולספר לך מה המשמעות של הבדיקה. חסר לי מידע בסיסי ביותר שהופך כל תשובה לשרלטנית: לא שמעתי את פרטי המקרה בשיחה ביננו, לא בדקתי אותך, לא עיינתי בצילומים כך שמאד קשה לי להביא מידע נבון מתשובת המפוי. אנא הבן אותנו הרופאים על קוצר ידנו בברכה ד"ר גרינטל