תרופת קוזאמין לטיפול בשחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/06/2005 | 13:26 | מאת: דליה לימור

אמי סובלת משחיקת סחוס בברכיה. היא ניסתה לקחת מגה גלופלקס והדבר הקל במקצת. שמענו על תרופה בשם "קוזאמין" dc , שאלתי את היבואן מה ההבדל בינה ובין מגה גלופלקס והם ענו שסוג הגלוקוזאמין הוא הידרוכלוריד ולא סולפאט והוא בריכוז של פי 70. האם התרופה אכן עדיפה ואו שונה ממגה גלופלקס?ו (מחירה כפול) האם דרושה הפסקה בשימוש בתרופות אלו וכיצד כדאי לטול אותן? בתודה דליה לימור

02/06/2005 | 17:10 | מאת:

שלום וברכה חשוב לדעת כי מדובר בתוסף מזון. אין מדובר בתרופה. יש הבדל משמעותי מבחינת היכולת לשפר את המצב בין תרופה ותוסף מזון. לגבי תוספים אלו ישנן דעות שונות בין האורתופדים לכוונים שונים. היות ומדובר בשוק עתיר ממון קיימת זהירות רבה בכל סוגי ההמלצות בעניין זה. בברכה ד"ר גרינטל