שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/05/2005 | 00:21 | מאת: אורי

מצבי כיום הוא שהסחוסים שלי שחוקים בשני מפרקי הירך וגם בברך ימין. האם יש איזה שהוא חומר ש"יודע" להצמיח סחוס מחדש?

15/05/2005 | 20:45 | מאת: ערן

אורי שלום ! קיימים בשוק התרופות ( חלק כן וחלק לא ) מספר תרופות אשר תפקידם "להצמיח" סחוס מחדש...תוסף תזונה כמו מגה גלופלקס המכיל כונדרויטין וגלוקוזאמין ....קיימת זריקת "כרבולת תרנגולת"....קיימות 3 זריקות "ארטריז"-אשר ניתנות בהפרשי זמן בין זריקה לזריקה ... שחיקת סחוס היא דבר המעסיק מומחים רבים ( כמו תרופה להצמחת שיער ) עליך לקחת בחשבון כי הם יכולות לשפר ......וגם לקחת בחשבון שהשפעתן תהיה מינורית עצתי היא לך להתייעץ עם מומחה ( רצוי פרופסור או מומחה בתחום ברכיים ) תרגיש טוב .

15/05/2005 | 20:46 | מאת: ערן

אורי שלום ! קיימים בשוק התרופות ( חלק כן וחלק לא ) מספר תרופות אשר תפקידם "להצמיח" סחוס מחדש...תוסף תזונה כמו מגה גלופלקס המכיל כונדרויטין וגלוקוזאמין ....קיימת זריקת "כרבולת תרנגולת"....קיימות 3 זריקות "ארטריז"-אשר ניתנות בהפרשי זמן בין זריקה לזריקה ... שחיקת סחוס היא דבר המעסיק מומחים רבים ( כמו תרופה להצמחת שיער ) עליך לקחת בחשבון כי הם יכולות לשפר ......וגם לקחת בחשבון שהשפעתן תהיה מינורית עצתי היא לך להתייעץ עם מומחה ( רצוי פרופסור או מומחה בתחום ברכיים ) תרגיש טוב .

15/05/2005 | 20:46 | מאת: ערן

אורי שלום ! קיימים בשוק התרופות ( חלק כן וחלק לא ) מספר תרופות אשר תפקידם "להצמיח" סחוס מחדש...תוסף תזונה כמו מגה גלופלקס המכיל כונדרויטין וגלוקוזאמין ....קיימת זריקת "כרבולת תרנגולת"....קיימות 3 זריקות "ארטריז"-אשר ניתנות בהפרשי זמן בין זריקה לזריקה ... שחיקת סחוס היא דבר המעסיק מומחים רבים ( כמו תרופה להצמחת שיער ) עליך לקחת בחשבון כי הם יכולות לשפר ......וגם לקחת בחשבון שהשפעתן תהיה מינורית עצתי היא לך להתייעץ עם מומחה ( רצוי פרופסור או מומחה בתחום ברכיים ) תרגיש טוב .

25/05/2005 | 21:46 | מאת: ליליאנה

עוד לא נולד הפתרון להחזרת סחוס שנאלם. סחוס שהלך אין להחזיר כתוצאת לקיחה ויטמינים או כל תרופה פלא אחר. הסחוס שנישאר אולי אפשאר לשמור או לעקב את שחיכותו עקב לקיחת ויטאמינים או זריקות כל שהם,שתוצאתם הם זמניים. חבל לאשלות אנשים עם סיפורי סבתה.אני בלעתי כל התרופות וויטמינים במשך 4 שנים. גם פגעתי במעיי,גם בזבזתי הון כסף,הכל זמני ולא יותר. ובסוף היגעתי לניתוח החלפת מיפרק הירך.שום דבר לא עזר,סתם משכתי זמן וסבלתי כאבים נוראיים.אני חודש אחרי ניתוח,השיקום לא קל,אבל עם עזרת פיסיוטרפיסט טוב ותמיכה משפחתית,גם זה יעבור.המלצתי,לא לפחד וחבל להמשיך לסבול,במיחד שהיום יש שיטות מהירות ,חדישות והשיקום מהיר יותר. כדי לברר טוב איזה ניתוח כדי,אם כבר.

23/05/2005 | 21:15 | מאת: גליה

אני בשנות ה- 50 לא מזמן אובחנתי בשחיקת סחוס בקרסול. הייתי מעוניינת לדעת איזו פעילות גופנית יכולה לעזור לי? האם פלדנקרייז או שיטת אלכסנדר יכולי לעזור. שמעתי גם שתנוחות תפילה יכולי לעזור.