שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

12/05/2005 | 16:45 | מאת: אלון

אני חייל ,כבר שנה וחצי ביחידב קרבית, לאחר כאבים ממושכים בברך הלכתי לרופא היחידה והוא אמר לי שיש לי כנראה שחיקת סחוס בברך. מה זה אומר ומה עושים עם זה? הוא אמר לי שכל מה שיש לעשות זה לשים ברכית וזהו

13/05/2005 | 01:17 | מאת: ערן

האם לפי צילום או MRI הרופא קבע לך שחיקת סחוס ..ואם כן אז מה אתה עדיין עושה ביחידה קרבית ... לשאלתך : שחיקת סחוס הוא תהליך בו הסחוס המצוי בין המפרקים מתחיל להישחק או להינזק כתוצאה מעומס משקל את פגיעה ...דרך אגב מרבית שחקני הכדורגל סובלים מזה ולפעמים אפילו הם ניזוקים בסהרונים ( מיניסקוס ) ועוברים כריתה או תפירה .... יש פתרונות לבעייה זו ..אך כל פתרון הוא שונה ממטופל למטופל ...עליך לפנות לרופא מומחה בתחום הברכיים או האורטופדיה להמשך בדיקות . ברכית מקלה את תנועת המפרק אך אינה פותרת את בעיית שחיקת הסחוס . תרגיש טוב ... עצתי היא גם לפנות לעורך דין ולבדוק אוליי יש לך "קייס" על צ.ה.ל במידה ויוכח כי בשאת השירות החלו לך כאבים ...