פגיעת ברך.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

06/05/2005 | 09:41 | מאת: תומר

שלום רב! לפני כחצי שנה במהלך קורס מאמנים, נתבקשנו כחלק מהתחמות הקראטה, לעבור התמחות התעמלות קרקע בכדי להעשיר את הידע, לאחר ביצוע סלטה לאחור, נחתתי לא טוב והברך הסתובבה לי, מאז אני סובל כאבים חזקים מאוד במיוחד לאחר אימונים, הליכה ממשוכת או ריצה על כל סוגיה. הפסקתי את האימונים והלכתי להבדק אצל אורטופד, שהמליץ על חיזוק שרירים ביינתים ערכתי מספר בדיקות אשר תוצאותיהן: במיפוי עצמות הודגמה קליטת יתר, אשר כנראה כתוצאה מenthesopathy. בMRI התוצאות הן קרע חלקי של הACL ושל הPCL הפרוקסימלי, NON OSSIFYING FIBROMA במטפיזה הדיסטלית של הפמור המדיאלי ובצקת קלה בלשד העצם בקונדיל המדיאלי של הפמור. ראוי לציין כי הנני גם סובל מאוסגוד שלטר. בבדיקה פיזיקלית שערך האורטופד נמצא כי קיימים סימנים לא חד משמעיים המעידים על נזק במיניסקוס וקרע ברצועות. האורטופד ממליץ לניתוח, ושלח אותי לאבחון אצל פרופסור הלפרין. מאז שהפסקתי להתאמן בקראטה והתחלתי חדר כושר הכאבים עדיין ממשיכים, כמעט לא שינוי. מהי דעתך בנושא? האם כדאי להתערב בניתוח? והאם זה יעזור בכלל? בתודה מראש, תומר.

17/05/2005 | 22:46 | מאת: דודי

לפרופסור הלפרין שלום רב לפני מספר ימים עשו לי ניקוז מהברך , בכמות של 120 CC (שאיבת דם). האם לאחר הניקוז הברך אמורה להיות נפוחה. הרופא המליץ לשים קרח על הברך . האם אתה ממליץ על תרופה כלשהיא לשיכוך הכאבים או להורדת הנפיחות? כמו כן האם ניתן לקבוע תור למרפאתך? (הנני שייך לקופ"ח כללית).

17/05/2005 | 22:48 | מאת: דודי

לפרופסור הלפרין שלום רב לפני מספר ימים עשו לי ניקוז מהברך , בכמות של 120 CC (שאיבת דם). האם לאחר הניקוז הברך אמורה להיות נפוחה. הרופא המליץ לשים קרח על הברך . האם אתה ממליץ על תרופה כלשהיא לשיכוך הכאבים או להורדת הנפיחות? כמו כן האם ניתן לקבוע תור למרפאתך? (הנני שייך לקופ"ח כללית).