קרע במינסקוס מדיאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

05/05/2005 | 10:55 | מאת: מיקי

שלום! בבדיקת MRI - מודגמת בצקת לשדית קלה ב-MFC ו-MTC. נראית כמות נכרת של נוזל תוך מפרקי. הסחוס המפרקי שמור. וכן המינסקווס הלטרלי. - מניסקוס מדיאלי - מודגם קרע מורכב בקרן האחורית ובגוף המניסקוס. ACL- מעובה עם סיגנל גבוה בתוכו ללא הפקה בהמשכיותו - מתאים לקרע חלקי. MDL - המשכי - עם נוזל משני עבריו כביטוי לSTRAIN. PCL,LCL וגידי הקוודריספס והפטלה שמורים. עד כאן המימצאים. אני טריאתלט, אין בעיה ברכיבה ובשחיה, בריצה, בד"כ לא מפריעה בריצה עצמה - לפעמים נקודות של תחושה לא נעימה. לאחר הריצה יומיים עד ארבעה של כאבים בברך שמפריעים גם להליכה וגם לריצה. הליכת "מוזאונים" גורמת לכאבים תוך שעה עם השלכות לימים הבאים. הבעיה נמשכת מעל חצי שנה עם שיפור קל מאד. שאלות: האם מומלץ ניתוח אורתוסקופיה? האם יש דרכים לעקוף (פיזיותרפיה) ? האם אפשר להמשיך בפעילות ללא הגדלת הנזק?[ מה הסיכויים לאחר ניתוח/טיפול לחזור למצב רגיל, מה הסיכונים? מה משך ההחלמה? בתודה מראש מיקי

11/05/2005 | 10:09 | מאת: יניב

שלום לך אני לא רופא, אבל כמו שזה נשמע אתה זקוק לניתוח אורתוסקופיה, אני עברתי אותו לפני שבוע, החלמה לא קלה בכלל לעומת מה שאמרו לי - אני חייב להודות. אם אומרים לך שיש שיטה אחרת במקום האורתוסקופיה - תבדוק אותה ברצינות ואולי שווה ללכת עליה. בכל מקרה - אני עונה לך כי דר' ארנן לא עונה וחבל תודה

06/06/2005 | 13:22 | מאת: אלמוני

האם תהיה תשובה ????