קרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/05/2005 | 20:35 | מאת: גדעון

ד"ר נכבד שלום רב לפני כ3 שנים עברתי ארטרוסקופיה בפעם הראשונה אחרי שסבלתי מקליקיםכואבים בברך בכל תנועה לפני כ8 חודשים עברתי פעם נוספת באותה ברך היום אני מרגיש כאבים בברך ומין חולשה של הברך כאילו חסר משהו כשאני הולך לא יכול מבלי לשים חבישה אלסטיתזה מאוד מפריע לי מה עושים במקרה הזה בתודה מראש

28/05/2005 | 18:19 | מאת: אסף קדמי

28/05/2005 | 18:23 | מאת: אסף קדמי

שלום אני עברתי לא מזמן ניתוח בגלל קרע במיניסקוס. תוך כדי הניתוח גילו שהרצועה הצולבת שלי קרועה. אני עכשיו עושה פזיוטרפיה וברצוני לדעת איזה תחבושות או רצועות לברך אני יכול לקנות כדי שההליכה והתפקוד היומיומי יהיה כרוך בפחות כאבים ויותר נוחות ואם בכלל צריך. תודה מראש.

02/06/2005 | 14:41 | מאת: חיים

לפני 3 שבועות ירדתי לכריעה והרגשתי כאב חד בברך(תחושה של משהו שנקרע),תוצאות בדיקת מיפוי עצמות שנערכה לי קבעה כי קיימת רגישות במדור מדיאלי של הברך.האותופד קבע כי יש לי קרע במניסקוס המליץ לי לבצע ניתוח אותרוסקופיה כיוון שחלק זה של הגוף איננו מתאחה.בשבוע האחרון חל שיפור משמעותי ביכולתי לבצע פעולות בסיסיות כמו:ירידה במרדרגות ללא כאב וכן הליכה נורמלית ולא צולעת (בהתחלה צלעתי)כמו כן הבעייה המרכזית כעת היא שאינני יכול לקפל את הברך עד הסוף כדי לבצע מתיחה של שרירי הירך, פרט לכך מצבי משתפר.אשר לשאלתי, האם יכול להיות שאבחנת האורטופד שגויה שכן ע"פ הערכתי מצבי משתפר והחלק הפגוע אצלי כן מתאחה? האם מומלץ לבצע אותרוסקופיה רק לאבחון,שכן ידוע לי שזהו ניתוח חודרני.או לדרוש לבצע בדיקת MRI? האם הדרך היחידה לאבחון היא ניתוח?אני מעוניין להמשיך לעסוק בפעילויות ספורט כמו ריצה האם מצבי יחזור לקדמותו?