אוסטיוארטריטיס- כאבים בפרק הירך.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/04/2005 | 17:06 | מאת: רונית

שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב מתמשך בפרק הירך. הכאב מופיע לאחר תנועה כגון הליכה, עליה במדרגות- אך לא בזמן רגיעה. בצילום רנטגן של פרק ירך ימין שנתבצע, הרופא ציין כי ישנם שינויים אוסטיוארטריטים מינימליים. אודה לך אם תוכל לתת לי רקע כללי- מהו אוסטיוארטריטיס, מה משמעות הדבר, ומהי הדרך המקובלת לטיפול ? תודה, רונית.

26/04/2005 | 18:31 | מאת:

לרונית שלום אוסטאוארטריטיס הנה ניוון של מפרק. הניוון יכול להגרם מסיבות של פגמים בסחוס, בעצם, בסינוביה (הרקמה המזינה) אך בדרך כלל בפרקי הירכיים הפגימה הנה ראשונית. הדרך לטפול מתחילה בתרופות, פיסיותרפיה ובדרך כלל כל תקופת קושי משתפרת לתקופה שקטה מספר חדשים לאחר מכן אציע לך לפנות ולראות שבאמת הסיבה לבעיה הנה ניוון שהרי תמיד יכולות להיות סיבות נוספות.... ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה תודה ד"ר גרינטל