נזק של MCL - ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

12/04/2005 | 16:31 | מאת: אריאלה

במהלך חופשת סקי בתחילת מרץ סובבתי את ברך ימין. לאחר מספר ימים, בבדיקה אצל אורטופד בארץ, קיבלתי כדורי אתופן 400 לתקופה של 15 יום (פעמיים ביום) וכן הפניה לקניית תומך ברך מסוג GENUTRAIN S. האורטופד ציין שיש פתיחה 2+ ושאם לא יחול שיפור תוך חודש שאשוב אליו. במשך שבועיים לא עשיתי פעילות גופנית מאמצת, אח"כ חזרתי לשיעורי התעמלות עם עבודה על בטן, גב וידיים בלבד (כשהתומך ברך עלי כל אותו הזמן). אך לאחר חודש ימים של שימוש בתומך לא הרגשתי שיפור, הברך כאבה בזמן מנוחה, וטווח התנועה שלי קטן (לא יכולתי ליישר ולכופף את הרגל עד הסוף), חזרתי לבדיקה נוספת בה עלו הממצאים: הגבלה ביישור 5- רגישות מעל MCL. פתיחה 1+. רגישות מעל הסדק המפרקי המדיאלי - מק מרי -+ ל - MM. קיבלתי אתופן 400 (הפעם לתקופה של 10 ימים - פעמיים ביום) והפניות לפיזיותרפיה, לאולטרסאונד לברך ובדיקת מיפוי עצמות ספקט. את בדיקת האולטרסאונד טרם עברתי, עוד יומיים אני מתחילה בתהליך הפיזיותרפיה, בתוצאות בדיקת המיפוי נכתב: קליטה מוגברת באזור הפנימי של הברך מימין מאחורה פמורלי ובמשטח פרקי טיביאלי קידמי. התמונה אינה ספציפית. יש לשקול קרע מניסקוס בקרן קידמי וגם נזק לליגמנט קולטרולי. מה אני אמורה להסיק מתוצאות הבדיקה הנ"ל? האם ניתן להתגבר על הנזקים הללו בעזרת פיזיותרפיה בלבד או שדרושה התערבות כירורגית, האם האתופן יכול לגרום לנזקים (כליות וכו')? האם ניתן יהיה לחזור למצב של פעילות גופנית רגילה (אני רגילה להיות בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, והולכת המון ברגל)?

03/05/2005 | 11:18 | מאת: נתי

לפני כ-8 חודשים עשיתי תאונה וכתוצאה מכל זכוכיות חדרו לשוק ימיני וקרעו את העצב הסוראלי, הטיאביאלי,שני שרירי התאומים וגיד אכילס. בניתוח הראשון שנערך לי ביום התאונה לא הובחן קרע בטיביאל לאחר בדיקת EMG הובחנה בעייתי שגורמת לחוסר תחושה ובעיה מוטורית באצבעות. שאלתי היא האם כדי לערוך ניתוח נוסף לשיחזור העצב או האם כרוך בניתןח סיכון רב מדי שהרי סיכויי הניתוח לא רבים. דבר נוסף אבקש חומר והסברה על העצב הטיאיבלי אם אפשר שיעזור לי לקבל רקע על פציעתי . תודה....