ספורט עם ברך "דפוקה"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/04/2005 | 16:07 | מאת: גלית

שלום,אני בחורה בריאה בת 31 . לפני מספר שנים התעמלתי בספורט מסוג"מחול אירובי". בעקבות תנועה לא נכונה קרעתי את רצועת ברך שמאל.לפני שתנים עברתי אורתוסקופיה אצל מנתח מומחה בתחום שבה "תיקן" כמה שיכל את הנזק שהצטבר עם השנים.(לדבריו,היה קרע רציני). יש לציין כי ברך זו אינה כואבת כלל רק לעיתים רחוקות כשעוברים עלי ימים ארוכים ומעייפים. ברצוני לחזור לפעילות ספורטיבית כלשהי לשם שריפת שומנים יעילה אשר תעזור לי לרדת במשקל (דבר אשר מכביד על שני ברכי). איזו פעילות,לעתך, יכולה להתאים למצבי? תודה.

05/04/2005 | 19:59 | מאת:

לגלית ערב טוב ממכתבך למדתי מספר נקודות א. את מעוניית להרזות ב. את מעוניינת בפעילות ספורטיבית ג. עברת תהליך מיגע בריאותי כדי להגיע למצבך הנוכחי בברך האם לא כדאי לבחור דרך יותר פשוטה להוריד במשקל מאשר ספורט המסכן את הברך? למשל דיאטה? ואם ספורט האם לא כדאי לבחור בכוון שלא מסכן את הברך כגון: שחיה? חדר כושר וכו' ? בברכה ד"ר גרינטל