כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/03/2005 | 11:28 | מאת: איציק ב.

ד"ר שלום, אימי בת ה 80 סובלת מכאבים חזקים בשני הברכיים בכל מצב, למרות שברך ימין הוחלפה בפרק מלאכותי לפני כ 8 שנים. את ברך שמאל חובשת בתחבושת אלסטית במשך כל היום. נעזרת במקל הליכה בגלל חוסר יציבות. טופלה בעבר בסידרת זריקות (x3) מכרבולת תרנגולות ובזריקות קורטיזון. האם קיים טיפול נוסף היכול לשפר את איכות חייה. אודה על תשובתך. איציק

15/03/2005 | 23:18 | מאת:

לאיציק שלום אני מניח שמדובר על ניוון של מפרק ברך שמאל. מפרק ימין הוחלף לפני שמונה שנים. אני מוטרד מן העובדה שהמפרק שהוחלף כואב באותה מידה. האם יכול להיות שמדובר על כאבי גב עם הקרנה לירכיים?? לגבי הטיפול בניוון הגישה תמיד הנה להתחיל בטפולים פיזיקלים, תרופות לפי הצורך, ניתן לבצע הזרקות של סטרואידים או תכשירי חומצה היאלורונוית, אבל כאשר יש ניוון ושום דבר לא עוזר והכאב פוגע קשות אזי רק הטפול הניתוחי יכול לעזור. בברכה, ד"ר גרינטל