ניתוח שני להחלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

10/03/2005 | 23:02 | מאת: גלית

בהמשך לתשובתך מ ה3.3.05 לגבי החלפה שניה של פרק ירך, הבדיקות השונות שעשתה סבתי העלו שהכאבים שיש לה בגב תחתון וירכיים אחוריות בזמן הליכה בלבד, הם כתוצאה משחיקה טוטאלית של הסחוס במפרק הירך ולא כתוצאה מבעיות גב ולכן הטיפול המומלץ הוא ניתוח חוזר להחלפת פרק הירך. השאלה כאמור היא אם יש פתרון לכאבים מלבד הניתוח ומשככי כאבים. תודה, גלית.

15/03/2005 | 23:11 | מאת:

לגלית שלום ככלל, כאשר יש מפרק הרוס ואין סחוס, הסחוס נשחק, אין היום תשובה לבעית הכאב הנובע מהמרפק השחוק אלא ניתוח להחלפתו. הניתוח מאפשר להוריד את הכאב בצורה נכבדת ולעיתים קרובות בצורה מוחלטת, לקבל טווח תנועה עקב השפור בכאב, לקבל שפור תפקוד ושפור איכות חיים. זוהי מטרת הניתוח. ישנם עזרים מקלים אחרים אבל עזרה של ממש נותן הניתוח. בברכה ד"ר גרינטל

15/03/2005 | 23:29 | מאת: גלית

תודה רבה