כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

07/03/2005 | 13:54 | מאת: יגאל

לד"ר שלום! לפני כחודש החלו לי כאבי ברכיים בברך שמאל. יש כאב בעמידה ממושכת ובהחלפת תנוחות (ישיבה, שכיבה ועמידה) כמו כן הברך החלה להוציא קליקים (כמו בגב ובצוואר) לציין כמה דברים על עצמי - אני חייל בן 21, גובה-175, משקל-110, בעל רגליים בצורת V (הליכת "צרלי צפלין") כמו כן אינני מרבה בפעילות גופנית כלל, אלה כל היום עובד מול המחשב כ-10 שעות. על מה עלולים להצביע הכאבים האלה? האם ייתכנו בעיות בברכיים בגיל צעיר כל-כך?

08/03/2005 | 19:59 | מאת:

ליגאל התשובה לשאלה האחרונה הנה : כן הכי סביר שתגש להבדק על ידי רופא היחידה ואורטופד צבאי. התהליך יפחית את החרדה ואת הלחץ שלך בעניין זה בברכה ד"ר גרינטל

26/05/2005 | 12:01 | מאת: אסנת ניצן

אני בת 68, בריאה. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מכאבים חזקים בברך ימין, בתחילה רק כאבים פתאומיים וחזקים בלילה ואח"כ גם במשך היום. צילום רנטגן הראה שחיקה ודלקת קלה בסחוס. טופלתי באתרופן 400 מ"ג כשלושה שבועות פעמיים ביום עם הוראה לעבור לכדור אחד ביום לעוד כ_10 ימים. במקביל גם פיסיותרפיה באולטרסאונד וחשמל לשיכוך כאב. המצב השתפר מעט, אם כי הכאבים בלילה חזקים ומטרידים. עכשיו כשאני מטופלת בכדור אתרופן אחד חזרו הכאבים בשעות היום ומגבילים מאוד. אני שוחה בהתמדה כ-40 דקות כמעט בכל יום. מה עוד ניתן לעשות ? אמרו לי שניתן להזריק קורטיזון לברך. אני מאוד מפחדת מזה. האם זה הכרחי?