עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

06/03/2005 | 01:14 | מאת: ארז

ד"ר גרינטל שלום. בהמשך לבדיקות ה- MRI שהראתי לך תזכורת:במישורים שונים במישקל ערכי T1, דיכוי שומןT2, דיכוי שומן פרוטון 3D אחרי הזרקת G.D בהשוואה לבדיקת M.R.I שבוצע 26/8/04 קיימת נסיגה משמעותית של ה- BACKERS ציסט שהיה, מצטמק הפעם ניתן לראות שכבת נוזל העוטף את הגיד ה- SEMIMEMBRANEUS וגיד מדיאלי של הברך. נוזל אינפרא מניסקלי קידמי ל- L.M קיים ללא שינוי. לא נצפה נזק ב- M.M קרן אחורי. נוזל קידמי ל- A.C.L אחרי הזרקת G.D ייתכן נזק בחלק הפרוקצמלי ללא קרע שלם. המוקד הסובקונדרלי ב- L.F.C נסוג הפעם עם שארית מינימלית ושינוי בעוצמת אות זעיר ב -L.F.C שינוי בעוצמת אות עם בצקת במח עצם ב- L.T.C וב- M.T.C השינוי ב-M.T.C חדש ולא היה בבדיקה הקודמת. הבצקת במח עצם ב- M.F.C עם נסיגה אבל עדיים קיימת. בסיכום: בהשוואה עם הבדיקה הקודמת מ- 26/8/04 1) נסיגה ב- BACKER´S ציסט אבל שכבת נוזל מסביב לגיד הפנימי של הברך. 2) נסיגה של A.V.N שהיה ב- L.F.C קיימת מעט דרוש מעקב. 3) נוזל קידמי ל- A.C.L ייתכן נזק חלקי ללא שינוי יותר בחלק הפרוקצמלי. 4) BONE LESION עם בצקת במח העצם ב- L.T.C וב- M.T.C שלא היה ממצא חדש. נסיגה של הבצקת במח העצם ב- M.T.C ממצאים הדורשים השוואה עם צילומי רנטגן, מיפוי וביקורת MRI בעוד 3 חודשים עשיתי היום מיפוי עצמות ואני אשמח אם תעזור לי ותגיד לי את מצבי ממצאים: בברך השמאלית ריכוז מוגבר מאוד בשטח ארטיקולרי במיוחד מדיאלי מתאים לטראומה או תהליך דלקתי (נמסר על חשד לנזק ACL בMRI) במיפוי הנוכחי אין עדות ל AVN זה שהרגל עברה טראומה אני יודע אבל האם הנזק הזה חולף מעצמו או שהוא נשאר והאם עם הנזק הזה נכון להיום אסור לי עדיין לשחק כדורגל?? או סוג כלשהו של ספורט?? שוב מכתב ארוך אבל אני חייב שתראה את כל הממצאים אז סליחה ותודה

08/03/2005 | 20:01 | מאת:

לארז בחור כארז שאינו מתיאש מאד מאד קשה ואף בלתי אפשרי לתת מענה דרך האינטרנט בלי לעיין בברך ובהדמיה וכו'. אין הפורום יכול לשמש תחליף להתייעצות אורתופדית מסודרת וטובה. פשוט ולעניין מליון אחולי הצלחה ד"ר גרינטל