כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/03/2005 | 21:31 | מאת: מאיר ג.

ד"ר שלום. במהלך בקיץ האחרון תוך כדי הליכה בשילוב ריצה הרגשתי כאב בברך שמאל שהלך והתעצם עם הזמן. בבדיקה שרופא אורטופד-כירורג ערך הוא מדד את שתי הברכים שלי בסרט מדידה וראה שיש הבדל בגודל הברך הכואבת לעומת השניה. נשלחתי לעשות בדיקת m.r.i ואלה התוצאות : במישורים שונים במישקל ערכי t1, פרוטון , דיכוי שומן t2-3d. לפי ההזמנה צילום רנטגן תקין. כאבים בברך שמאל. מעט נוזל ברצסוס לטרליס של הפיקה. לא נצפה c.m.p a.c.l הודגם בשלמותו בתמונה: סגיטלי sc.3 sl.12 p.c.l ללא קרע אין קרע ברצועות הקולטרליות. לא נצפה קרע במינסקוסים. אין אות חריג במח עצמות. אין bone lesion . בסיכום : כמתואר. אין קרע ברצועות. אין קרע במניסקוסים. אינני יודע מה לעשות עם האבחנה הזאת כי הכאבים הולכים ומתעצמים וזה מאוד מציק לי . אציין רק שהברך לא נפוכה ואני מתפקד רגיל אלא שפשוט הכאב לא עוזב אותי מה עושים ???

08/03/2005 | 20:08 | מאת:

למאיר שלום נראה לי שהדבר הכי הגון לאמר לך : לך להבדק. שקול את האפשרות לחוות דעת נוספת. בהצלחה ד"ר גרינטל