osteo-artritis - לתשובתך המהירה אודה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/03/2005 | 17:27 | מאת: עמית

ד"ר ארנון שלום, אבי סובל מכאב בברך ימין שאובחן כostreo-artritis , יש לציין שהוא לוקח coumadin במינון של 5 מ"ג לדילול הדם. 1. האם הוא יכול לקבל זריקת synvisc לחידוש הסחוס (מבלי שהדבר יגרום לדימום)? 2. מהן אפשרויות הטיפול הנוספות? בברכה עמית

03/03/2005 | 19:12 | מאת:

לעמית שלום. אוסטאוארטריטיס משמעותו הנו ניון של סחוס המפרק. הטפול במפרק פגוע וכואב מתחיל מטפולים ראשוניים לא ניתוחיים כגון תרופות, פיסיותרפיה, וזריקות. לעיתים אין ברירה והפגיעה מתקדמת והכאב לא מוקל באמצעים שמרנים וקיים צורך לטפול ניתוחי. לגבי הזריקה: אדם המטופל בקומדין חייב לבדוק את הסיכון לדימום לפי בדיקות הדם לפני כל זריקה. בברכה ד"ר גרינטל

03/03/2005 | 20:46 | מאת: עמית

א

06/03/2005 | 20:08 | מאת: ל,ט,

שלום לד"ר לפני שנה הוחלף פרק ירך שמאל ,עד לפני שלושה שבועות השיקום היה נהדר ואולם לפני שלושה שבועות החלו כאבים שהלכו והתגברו . לאחר ct ומיפוי עצם - ספקט לא ברור עם מדובר בשבר או דלקת . שאלתי : מה דעתך ? מהו אופן הטיפול? ומה תוכל להוסיף מבחינה אינפורמטיבית תודה ל,ט,