ניתוח חוזר להחלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/03/2005 | 14:32 | מאת: גלית

סבתי בת 85 עברה ניתוח להחלפת פרק הירך בשתי הרגליים לפני כ 20 שנה. לאחרונה סבתי סובלת מכאבים עזים בגב התחתון ובירכים אחוריות בזמן הליכה. מספר רופאים טוענים שהטיפול היחיד היעיל הוא ניתוח חוזר, אך סבתי אינה מעוניינת לעבור ניתוח נוסף. רציתי לדעת אם מלבד כדורים ישנו טיפול כלשהו אשר יכול להקל על הכאבים. תודה, גלית

03/03/2005 | 19:00 | מאת:

לגלית שלום. כאבים יכולים להיגרם מסיבות שונות. לפי מכתבך ניתן להבין כי קיימים כאבים אצל סבתך בגב תחתון ויריכיים. הקישור הסביר מבחינה הגיונית כי מדובר בהקרנה של כאבי גב לגפיים תחתונות. מצד שני את מספרת כי הומלץ ניתוח חוזר בפרקי הירכיים ואנו מעט נבוכים היות וממכתבך לא עולה שפרקי הירכיים גורמים לכאב. מה קורה ?? ד"ר גרינטל

04/03/2005 | 00:00 | מאת: גלית

בהמשך לתשובתך, הבדיקות השונות העלו שהכאבים הם כתוצאה משחיקה טוטאלית של הסחוס במפרק הירך ולא כתוצאה מבעיות גב ולכן הטיפול המומלץ הוא ניתוח חוזר להחלפת פרק הירך. השאלה כאמור אם מלבד הניתוח ומשככי כאבים יש פתרון לכאבים בזמן הליכה. תודה,גלית.