חוות דעת מאדם שעבר ניתוח החלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/02/2005 | 09:13 | מאת: ברק

שלום אשמח לקבל חוות דעת מאדם שעבר ניתוח להחלפת פרק ירך. שאלותיי הן. 1. האם יש שנוי משמעותי באיכות החיים. 2. האם לאחר הניתוח ניתן להמשיך בפעילות ספורטיבית ויזה? 3. איזה סוג של הרדמה עשו בניתוח (מקומי או כללי) 4. האם אורך הרגל לאחר הניתוח נשארת כפי שהיה 5. כמה זמן החלמה 6. שם המנתח או שם של מנתח עם ניסיון שידוע בהצלחותיו בתחום תודה ברק

02/03/2005 | 21:53 | מאת:

לברק שלום אנסה לענות על שאלותיך אחת לאחת 1 האם יש שנוי משמעותי באיכות החיים. ת. בעקרון צפוי שפור באיכות החיים והחלמה בעיקר עם השגת המטרה העיקרית של הפסקת הכאב. 2. האם לאחר הניתוח ניתן להמשיך בפעילות ספורטיבית ויזה? ת. אצל חלק מהאנשים אפשר. היות והתשובה לא אחידה חשוב להתייעץ עם הרופא המתכנן את הניתוח. 3. איזה סוג של הרדמה עשו בניתוח (מקומי או כללי). ת. סוג ההרדמה מותאם לאותו אדם. יש אנשים שעבורם ההרדמה הבטוחה הנה כללית ואחרים ההרדמה הבטוחה הנה מתנית. עיקרי ההחלטה ביד המרדים. העקרון של בטיחות הנו העקרון העליון. 4. האם אורך הרגל לאחר הניתוח נשארת כפי שהיה ת. לעיתים קרובות הגפה נותרת באותו אורך. לעיתים אם התקצרה הגפה קודם לכך קיימת התארכות לאחר מכן לעיתים יש צורך משיקולי יציבות להאריך את הגפה יותר. כך שהתשובה אינה קבועה וקשורה יותר לנסיבות. 5. כמה זמן החלמה? ת. מאד אינדיוידואלי: ישנם אנשים שלאחר שבועיים כבר הולכים כמעט חפשי ואחרים מגיעים לאותה נקודה לאחר חודשים של שיקום. 6. שם המנתח או שם של מנתח עם ניסיון שידוע בהצלחותיו בתחום לצערי אין אפשרות לענות. אין הנחתום מעיד על עיסתו. אנו נמנעים מכל סוג של פרסום כולל פרסום אישי ולכן לצערי אין אפשרות להוסיף רשימות המלצות. בברכה ד"ר גרינטל