סוגי משתלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

16/02/2005 | 18:22 | מאת: אבישי

אני בן 48 ומועמד בשבועות הקרובים להחלפת מפרק הירך. אינני יודע איזה סוג משתל יבחר עבורי, אולם ידוע לי מעט על משתלים שפותחו בארץ מסוג ה - expended implants . האם הם בשימוש שוטף בכל בתי החולים? האם יש להם יתרון ממשי על פני האחרים? ואם כן, מה היתרון? ובכלל, האם יש לשתף את החולה בבחירת השתל והאם "מותר" שתהיה לו דעה על כך? מה ההבדל בין משתל מתכת וקרמיקה באשר לאורך חיי המשתל? איזה מהם מאפשר פעילות פיזית מאומצת יותר (ספורט)?

16/02/2005 | 21:25 | מאת:

לאבישי שלום ישנו מספר גדול של משתלים ולכל סוג יש יתרונות משלו וחסרונות משלו. אנסה בתמצית להביא את ההבדל. נקודת המוצא הנה "מה מסתובב מול מה". 1. ראש מתכת מול CUP מפוליאתילן בצפיפות גבוהה ("פלסטיק רפואי") 2. ראש קרמיקה מול CUP מפוליאתילן בצפיפות גבוהה 3. ראש מתכת מול CUP ממתכת 4 ראש קרמיקה מול CUP מקרמיקה למתכת מול מתכת ולקרמיקה מול קרמיקה יש אורך חיים דומה, נחשב ארוך ביותר ולכן מתאימים לאנשים צעירים. ישנם הבדלים זעירים בין סוגי המשתלים עצמם אך יותר בניואנסים ולא הבדלים מהותיים. רופאים רבים משתפים את המנותח בבחירת השתל אך מצד שני כדי לגבש דעה בעלת משקל יש להיות מנתח בתחום זה... מצד שני ישם מטופלים המעוניינים יותר בסוג ניתוח של Resurfacing ובמידה וזה אפשרי הנטיה לבצע את הניתוח המבוקש.. רוב המנתחים מאפשרים פעילות פיזית באותם משתלים ארוכי טווח אך אין כלל בדוק בעניין זה. בברכה ד"ר גרינטל