ניתוח מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

12/02/2005 | 18:03 | מאת: שלמה

שלום רב, אמי נפלה ושברה את מפרק הירך. בביה"ח אמרו שצריך לנתח ולאחר מכן השיקום הוא ארוך. ברצוני לדעת מה עושים בדיוק בניתוח? האם הוא מסוכן? ומה מצפה לנו לאחר מכן בתקופת השיקום. כמה זמן בערך לוקח לאישה בת 72 לקום על רגליה לאחר ניתוח כזה? עלי לציין כי אמי בריאה בדר"כ, אישה רזה, פעילה . בתודה מראש, שלמה

15/02/2005 | 19:10 | מאת:

לשלמה שלום שבר בפרק ירך אצל אדם מבוגר מהווה בעיה היות ולעיתים ההחלמה ללא ניתוח קשה, בסוגי שברים מסוימים אין החלמה. הכאב מונע מהאדם ניידות ומחמת הגיל עשוי הוא להסתבר בדלקת ראות, פצעי לחץ וכדומה. לכן הנטיה הנה לנתח על מנת לאפשר ניידות, להוריד מהמיטה, להוליך ולהביא להחלמה ושיקום. ככלל, הניתוח כמו כל ניתוח מלווה בסיכונים מסוימים. מה מהסיכונים רלוונטים יותר? זאת צריך ללמוד מהרופא המנתח היות והדברים שונים מאדם לאדם בהתאם לבעיות הנוספת שמלוות אותו. סוג הניתוח תלוי בסוג השבר וגם זה צריך להתברר עם הרופא המנתח. בברכת הצלחה ד"ר גרינטל

17/02/2005 | 03:12 | מאת: גלית

סבתי בת 85 עברה ניתוח להחלפת מפרק הירך בשתי הרגליים לפני כ 20 שנה. לאחרונה סבתי סובלת מכאבים עזים בגב התחתון ובירכים אחרויות בזמן הליכה. מספר רופאים טוענים כי מלבד כדורים נגד כאבים, הטיפול היחיד היעיל הוא ניתוח חוזר. סבתי אינה מעוניינת בגילה לעבור ניתוח נוסף. רציתי לדעת אם ישנו טיפול כלשהו אשר יכול ולו במעט להקל את הכאבים. תודה, גלית