מרפק יד- האם ניתן להחלפה כמו ברך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

07/02/2005 | 08:39 | מאת: ירדנה

אימי- אשה בגיל 70, סובלת מבריחת סידן, ריסקה מרפק ל 120 שברים. כנראה שלא ינתחו. האם יש סיכוי להתאחות? מה מידת ההגבלה שתישאר? האם ניתן להחליף מרפק כמו ברך? תודה?

15/02/2005 | 19:39 | מאת:

לירדנה שלום ככלל, רוב השברים כולל המרוסקים מתחברים. אנו שואפים תמיד שהחיבור ישחזר את האנטומיה הנורמלית הרגילה כך שבסיכומו של דבר התוצאה לטווח ארוך תהיה הטובה ביותר. לכן הנטיה לנתח ולתקן ולתת למפרקים השבורים להתחבר כך שמשטח המפרק יהיה אנטומי. לעיתים השבר מרוסק מידי ואחת הדרכים הנה להפעיל את המפרק ולהשיג תנועתיות מכסימלית גם אם האנטומיה הנורמלית לא ניתן לשחזור. ככלל, אין דרך לדעת מראש איזו הגבלה תשאר אם בכלל. בהצלחה ד"ר גרינטל