אוסטאוארטריטיס בפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

07/02/2005 | 02:28 | מאת: אילנה

שלום לד"ר גרינטל. מבירור אצל אורטופד מסתבר שהסחוס בראש ה"פמור" גמור. יש לי שם דלקת כרונית. אי-לכך, יש כאבים חזקים כבר כמה שנים, ולא יכולה ללכת. פעם הלכתי כל יום לפחות חצי שעה. היום, אפילו צעד אחד קשה לי. השמנתי מאוד בגלל שאני לא זזה. אינני רוצה לגשת לניתוח עדיין. (מי יעשה לי ניתוח עם משקל כזה?) אני מקבלת פרקוסט וגם סלקוקס, אך לאחרונה גילו שתרופה זו עלולה להביא אותי לשטף דם במוח או להתקף לב. מה אתה ממליץ? למרות הכאבים, לנסות ללכת, כדי לא להשמין יותר? לאחרונה התפתח אצלי סטאטיס דרמטיטיס ברגל הכואבת (כי אני כמעט לא מזיזה אותה), בגלל הדלקת בפרק הירך, וזה בוער וכואב, שוב, בגלל חוסר תנועה. לקחת אולי "קרטילג" או "מגהגופלקס"? האם הסחוס יכול להתחדש? אני בת 66. תודה מראש על התשובה. אילנה

09/02/2005 | 22:28 | מאת:

לאילנה שלום מכתבך פשוט נוגע ללב. משדר מצוקה אמיתית שכל כך שכיחה אצל המטופלים שלנו. מטרת הניתוח של החלפת פרק הירך הנו הפסקת הכאב, שיקום היכולת לפעול וללכת ולחזור לחיים. כאשר קיים ניוון של פרק הירך ונוצר מצב בו 'אין סחוס' אנו חושבים על טפול ניתוחי. אין ספק שמשקל נמוך עוזר לניתוח, לשיקום, אך לא נגזר דינם של אלו עם משקל גבוה יותר, וניתן לבצע את הניתוח גם לאנשים עם עודף משקל, ולהצליח. כך שאל תתיאשי. צרי קשר עם האורתופד המטפל בך וראי כיצד ניתן לשקול את עניין הניתוח בצורה מפוכחת. בברכה ד"ר גרינטל