חוסר תאבון אצל כלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

16/10/2003 | 07:36 | מאת: אומגה

שלום רב. ברשותי רועה גרמני בן שנה. הכלב אוכל סיינס דייאט מאז שהוא גור. הבעייה היא שהוא משתעמם מהר מהאוכל שלו,אפילו שאני מחליף לו אותו מידי פעם לטעם אחר. יש לציין שמידי פעם אני מפנק (מקלקל ? ) אותו בתוספות של בשר,טונה מידי פעם, הכלב פשוט משוגע על גבינת סקי. האם זהו שיעמום מהאוכל או שפשוט הרגלתי אותו שהוא מקבל אוכל נוסף (טעים יותר ? ), ואז הוא לא נוגע בשלו אלא מחכה לתוספת ? בעייה נוספת היא שאם הוא לא אוכל מהקערה שלו,ואני בא ונותן לו מהיד שלי הוא כן אוכל. מה עושים אם בכלל ? בתודה מראש.

16/10/2003 | 08:11 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מזל טוב ידידי זאת היא בדיוק השיטה להפוך כלב לסלקטיבי ולמפונק. השלב הבא יהיה להתחנן בפניו שיאכל. מה כוונתך משתעמם ? אוכל מעט ,האם שאלתה את עצמך אם כלבך מרזה ? נראה רע ? חלש ? אני בטוח שלא !! . הכלב אוכל בדיוק מה שהוא צריך מבחינה אנרגטית . אתה נכנס ללחץ מחליף את מזונו (כדי שלא ישתעמם חס וחלילה) מאכיל אותו מהיד ומה הלאה : להתחיל לבשל לו מעדנים, או לקחת חופש מהעבודה על מנת להאכיל אותו מהיד.והכלב מבין קולט ומנצל את חולשתך .אתה חייב להחזיר את הגלגל אחורה ודחוף. קח מזון ברמה גבוהה מאוד כמו "סיאנס דיאט" שציינתה , המזון שמתאים לו הוא בוגר לגזעים גדולים , שים את האוכל בקערת המזון , תסובב את גבך ולך לדרכך. אל תשים לב כמה הוא אוכל או אם הוא אוכל בכלל. כרופא שרואה כמה עשרות כלבים וחתולים ביום משך ה 20 שנה האחרונות , עדיין לא ראיתי כלב שמת מרעב וגם אלו שלא אכלו שבוע ויותר (כלבים שמתים ממזון לא מתאים ומעודף משקל ראיתי ). תפסיק עם הטונה או כל מוצר נלווה אחר. תדרך את בני הבית לא לתת לו שום תוסף מעבר למזון היבש. יהיה קשה בהתחלה זאת "מלחמה" בין הכלב ובינך אך התוצאה משתלמת.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים