מזון לגורה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/12/2010 | 10:55 | מאת: ליאת

האם אפשר להאכיל גורה מגזע קטן במזון לגורים מגזע בינוני (יוקנובה)? הסיבה לשאלתי היא שהכופתיות שבמזון לגורים מגזע קטן מאוד מאוד קטנות והיא נחנקת מהם ולכן לא מוכנה לאכול אותם וכשניסיתי לתת לה את אלה המיועדים לגזע בינוני היא אכלה ברצון. לא יגרם נזק או חסר כלשהו אם היא תאכל מהם? יש כמה הבדלים מבחינת מרכיבים .בזה של הגזעים הקטנים החלבון 32 ולשני 29,כמובן שיש עוד פרמטרים. לגורים מגזע קטן אלה המרכיבים : חלבונים 32.0% רטיבות 8.5% שמנים ושומנים 21.0% סיבים תזונתיים 2.5% אפר 7.5% סידן 1.20% זרחן P 1.00% ויטמין A 17,000 יב"ל/ק"ג ויטמין 3D 930 יב"ל/ק"ג ויטמין E (אלפא-טוקופרול 100 מ"ג/ק"ג נחושת 25 מ"ג/ק"ג בטא קרוטן 10 מ"ג/ק"ג לגורים מגזע בינוני אלה המרכיבים: חלבונים 29.0% רטיבות 8.5% שמנים ושומנים 18.0% סיבים תזונתיים 2.5% אפר 7.5% סידן 1.20% זרחן 1.00% היא אוכלת עכשיו פרופלאן ויש לה די הרבה יציאות יומיות,גם לא מתלהבת מהאוכל ואוכלת אותו בלית ברירה.היא בת 4 חודשים ואני מעוניינת לעבור ליוקנובה, לאור הנסיון הטוב שהיה לי עם האוכל הזה עם כלבתי הקודמת.

06/01/2011 | 19:57 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לא הייתי ממליץ לתת לכלב מגזע בינוני מזון לכלבים מגזע קטן לאומת זאת מזון הפוך אין כל בעיה. העיקרון של מזון לכלבים מגזע בינוני אמורים להיות פחות אנרגטים על מנת שהגדילה תהיה מבוקרת.לכלב מגזע קטן הדבר אינו רלוונטי.לאור נסיונך עם יוקנובה תעברי למזון זה וללא היסוס

מנהל פורום תזונת בעלי חיים