מזון מתאים למספר מחלות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

28/02/2010 | 01:58 | מאת: אילונה

1. לחתול שלי קראיטינין בדם 2.4 והוא אוכל במשך כשנה מזון רפואי לכליות של יקנובה. עכשיו התגלתה לו חסימה באורטר שמאלי, ככל הנראה ע"י אבן קלציום אוקסלט. PH של שתן שלו הוא 6. מצד אחד החתול חייב להמשיך לאכול מזון כלייתי. מצד שני מהמזון הזה נוצרות אבנים בכליות. האם יש לך רעיון איך לפתור את הבעייה (מלבד ללגרום לחתול לשתות יותר, שזה סיפור בפני עצמו). 2. כמה זמן יכול לעמוד בחוץ מזון רטוב מבלי להיתקלקל. 3. האם ניתן למצוא בארץ וטרינר שיוכל להרכיב דיאטה טבעית שתענה לצרכיו החתול?

28/02/2010 | 07:30 | מאת: ד"ר איתן ברנע

בן כמה החתול , מה גובה ה BUN והפוספורוס.האם את בטוחה שהחסימה היא באורטר ולא באורטרה ? האם האבחנה באמצעות US ?לגבי שאלה 2 תלוי כמובן בטמפ' החדר או החוץ מדובר בבשר .לגבי שאלה 3 לא ידוע לי אבל ניתן להתקשר עם מומחים מחו"ל

28/02/2010 | 09:31 | מאת: אילונה

החתול בן 6 גזעי - בירמן - מסורס. חי עם עוד 3 חתולים מאותו גזע בגלאים 4-7 ולכולם קריאטינין 1.8 - 2.2. כולם אוכלים יקנובה רנל בערך שנה-שנה וחצי. כולם מרגישים טוב כולל החתול המדובר. אבל בשנה האחרונה כולם ירדו במשקל. BUN 31 mg/dL, פוספורוס לא נבדק. החסימה היא באורטר בין הכליה והשלפוחית ואובחנה ב- US. סיבת החסימה - אבן קלציום אוקסלט - זאת השארה הכי סבורה ולא ניתן היה לראותה ב- US. בדיקות נוספות בעזרת חומר ניגודי לא נעשו עקב סיכונים לתופעות ליוואי וחוסר ניסיון בניתוחים באורטרים בארץ.

01/03/2010 | 07:22 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אכן אם יש חסימה (לא הוכח) מדובר במקרה נדיר. הייתי פונה בנושא לדר' ג'וש מילגרם מבית החולים של האונ. העברית בבית דגון ומבקש את עצתו בנושא

01/03/2010 | 11:18 | מאת: אילונה

תודה על התשובה. החתול בן 6 גזעי - בירמן - מסורס. חי עם עוד 3 חתולים מאותו גזע בגלאים 4-7 ולכולם קריאטינין 1.8 - 2.2. כולם אוכלים יקנובה רנל בערך שנה-שנה וחצי. כולם מרגישים טוב כולל החתול המדובר. אבל בשנה האחרונה כולם ירדו במשקל. BUN 31 mg/dL, פוספורוס לא נבדק. החסימה היא באורטר בין הכליה והשלפוחית ואובחנה ב- US. סיבת החסימה - אבן קלציום אוקסלט - זאת השארה הכי סבורה ולא ניתן היה לראות את האבן בוודאות ב- US. בדיקות נוספות בעזרת חומר ניגודי לא נעשו עקב סיכונים לתופעות ליוואי וחוסר ניסיון בניתוחים באורטרים בארץ.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים