חתול אלרגי לעוף,עם חשד לקריסטלים ועודף שומן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/06/2017 | 20:27 | מאת: יאנה

שלום רב, החתול שלי בן 7,רגיש לעוף ככל הנראה ,ביטוי לכך גירודים,הקאות, הפרשות מרובות מאוזניים. העברנו לאוכל שללא דגנים ועל בסיס סלמון.מצב העור השתפר,אך הבעיה שהוא בעודף משקל וגם היתה לו דלקת בדרכי השתן(חשד לקריסטלים-כרגע הכל נרגע) .בשלב הזה מערבבת לו יורינרי עם אוכל הרגיל כדי לנסות להפחית כמה שיותר אלרגיה (היא חזרה ברגע שהתחלתי לתת לו רק יורינרי) ,כאמור אין בשלב הזה בעיית שתן גלויה,אך הוא בעודף משקל .שוקל 7 ק"ג. אני מנסה לשלב לו פעילות גופנית ,יש חתול צעיר יותר בבית, הם משחקים ורצים יחד כמה פעמים ביום,אך המשקל נשאר יציב . מה אפשר לעשות ? 3 פרמטרים שחשובים לנו -אוכל ללא עוף,ללא שאריות ותוצרי לוואי,ללא חומרי טעם , עם תמיכה במערכת השתן, ועם סיוע בירידה במשקל . כמובן נאכלות גבוהה. תודה מראש

הי יאנה, זוהי בעיה קשה לשלב מזון שייתן את כל ההנ"ל. אפנה לחברות המזון השונות ואנסה לעזור לך למצוא מזון מתאים. האם הקריסטלים היו מסוג סטרוויט? האם הייתה דלקת בדרכי השתן חד פעמית? האם מטופל לפרעושים בצורה סדירה? (מכוון לאלרגיות) כמה גרם ביום של מזון את נותנת לו? אולי מלכתחילה אפשר להפחית כמות זו ולסייע בהפחתה במשקל בברכה, ליאת

24/06/2017 | 11:57 | מאת: יאנה

שלום ליאת ותודה על המענה . החתול מסורס, חיי בבית לא יוצא לשום מקום, מקבל כל חודש אמפולת רבוליושן וגם מסורק בתדירות גבוהה . וגם הבית מטופל נגד פרעושים באופן קבוע (שאיבה, כביסת כיסוי ספות, שאיבת רצפה,שטיפת רצפה עם חומץ ,ולא מסתובבים בבית עם נעליים מבחוץ ). לגיב קריסטלים הרופא שבדק אותו לא היה סגור אם זה קריסטלים -נראה באולטראסאונד משהו דומה לזה.הסימפטומים היו הטלת שתן בתדירות מאוד גבוהה ,ממש כמה טיפות שתן כל פעם. ואז זה חלף מעצמו. אז לא לקחו גם בדיקת שתן, ואין לי מידע לגבי סוג הקריסטלים. גם הרופא אמר שיתכן שזה דלקת ממקור לא ידוע .(לא קיבל טיפול מסויים ,המשכתי להאכיל באוכל שהוא אוכל רק היתי מביאה לו פעם ביום גם שימור למשך כמה ימים וניסיתי לטפל באמצעות שימור של Hills לבעיות בדרכי השתן ,אך זה גרם לו לשלשולים ברמת מים.ולכן הפסקתי עם זה) בהמשך הוספתי רואיל קנין יורינרי אך אם אני מאכילה רק עם רויאל קנין הגירודים חוזרים בעיקר באזור אוזניים ואזור הפה . (באוזניים ממש פוצע את עצמו ,למרות שאני מנקה לו אוזניים בתדירות גבוהה ) .אז נכון להיום הוא מקבל נטורל בלנס סלמון עם תוספת של רואיל קנין יורינרי (ב 2 מתוך 4 ארוחות .מקבל מנה קצובה -כמות מופחתת של אוכל בכל ארוחה .) השמין דווקא ממזון דיאטטי (ניסינו תקופה להאכיל ברויאל קנין דייט ) . אם חסר איזשהו פרט אשמח להוסיף. המון תודה

הי, ביררתי עם שתי חברות מזון שיש להן מזון רפואי ולהלן המזונות שקיימים אצלם. בגדול, כל מזון שמוגדר כדיאטטי, הוא על בסיס עוף. כמו כן אין מזון שתומך בשלוש הקריטריונים שביקשת. יש מזון תומך בבעיות שתן ולהורדה במשקל (מטבוליק פלוס יורינרי של חברת הילס סיינס פלאן/ C/D לייט) לחברת רויאל קנין יש מזון בשם סנסיטיביטי קונטרול- ברווז במקום עוף, יש מרכיב שמונע קריסטלים מסוג סטרוויט. הוא לא מזון לייט אבל אפשר להוריד בכמות האכלה ביום. יש טבלה על השק שנותנת כמות רצויה לפי המצב הגופני של הכלב (רזה, נורמלי או שמן). מקווה שעזרתי לך :)

לגבי העניין הרפואי, יש סיבות רבות לדלקות שתן בחתול. הדרך היחידה לדעת אם מדובר בקריסטלים מסוג מסוים היא בדיקת שתן. אם לא נמצאו ממצאים אלה, לא הייתי מכניסה את החתול לקטגוריה של בעיית שתן על רקע קריסטלים ולכן אולי את יכולה להוריד את מרכיב היורינרי... חשוב לציין כי אני מסתמכת על דברייך ולא על בדיקה רפואית שעשיתי בעצמי. אם דלקת השתן תחזור שוב, יש לערוך בדיקת שתן מלאה ולפיה להחליט על בעיה כזו או אחרת בשתן. אם כך, לדעתי יש לטפל בבעיית המשקל שלו ובבעיית האלרגיה שלו (שגם אותה לא בדקתי בעצמי אך אני מאמינה שאם עוף לא עושה טוב לחתול שלך, את צודקת). לצערי כפי שכתבתי בתגובה נוספת, אין מזון יעיל לשניהם אך תקראי בתגובה מהי ההמלצה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים