אחוזי חלבון באוכל לכלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

04/06/2017 | 08:03 | מאת: עוז

היי, האם מזון עם 27% חלבון לכלב מבוגר זה הרבה מידי? ואם כן אז מה אחוז החלבון הסביר? תודה

כלב מבוגר נחשב ברוב הגזעים כלב מעל גיל 8 שנים. אז מומלץ לתת מזון מיוחד הנקרא לרוב סיניור ומכיל אחוז חלבון נמוך יותר (17%-22%). ההנחה היא כי כלב בגיל זה מבצע פחות פעילות גופנית ולכן יש לו נטיה גדולה יותר לפתח השמנה, מה שלא בריא לכלב. אם מדובר בכלב פעיל, רזה וללא בעיות רפואיות, אין בעיה לתת מזון עם אחוז גבוה יותר של חלבון, אם כי 27% נשמע לי גבוה בכל מקרה למזון לכלבים.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים