מסתם + מפל לחצים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

16/10/2003 | 12:18 | מאת: שמואל

שלום אני מבקש לדעת מהו מסתם , ומה משמעות המושג "מפל לחצים" במה מדובר, והיכן ניתן להשיג חומר בנושא (אם יש באינטרנט , אז עדיף) תודה וחג שמח

29/10/2003 | 11:23 | מאת:

מסתם הינו מבנה מכני בלב המפריד בין 2 אזורים גאוגרפיים (לדוג': בין חדרי הלב לאבי העורקים).המסתם מאפשר תנועת דם חד כיוונית וכך מתאפשרת זרימת דם בכיוון הנכון בגוף.באם המסתם מוצר מסיבה כלשהי מצטבר דם (עולה לחץ) לפני השסתום ויש פחות דם (יורד לחץ) אחרי השסתום. כתוצאה מכך יש " מפל לחצים" - הבדל בין הלחצים לפני ואחרי השסתום.