מיוקרדיטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/10/2008 | 21:22 | מאת: בת27

שלום, לפני כשנה היה לי מיוקרדיטס ( סמוך ללידת בני ) האם יש קשר בין הריון למיוקרדיטס? והאם יש סיכון לחלות שוב במחלה במהלך הריון והאם זה מסוכן ? תודה

02/10/2008 | 21:02 | מאת: בת27

היום הבדיקות תקינות לחלוטין

03/10/2008 | 23:08 | מאת:

קרוב לוודאי מדובר בפוסטפרוטם קרדיומיופתיה שהיא תופעה של ירידה בתפקוד הלב סביב הריון\לידה. הסיכוי לסיבוך דומה בהריון הבא גבוה יותר משמעותית לעומת הסיכון בנשים ללא ארוע כמו שלך. העובדה שתפקוד הלב כעת תקין חשובה מאוד כי הסיכון להתדרדרות בתפקוד הלב ולסיבוכיםנמוכה יותר משמעותית מול נשים שתפקוד הלב שלהם לא חזר לנורמה. יש להתיעץ עם הגניקולוג המטפל. במקרה של הריון, ממליץ לבצע אקו מעקב תוך כדי ההריון ומספר חודשים לאחריו. תודה