תוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/08/2008 | 19:15 | מאת: אדר

שלום , ביום שני ביצעתי בדיקת הולטר אשר הסתיימה ביום שלישי והיום קיבלתי את התשובות הבאות : הקצב הבסיסי- סינוס מהירות מינימלית- 59 מהירות מקסימלית 142 מהירות ממוצעת 88 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 3 -- 141 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). משני מוקדים.בפיזור הומוגני ביממה.( עמ' 6 ) הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 4 APC'S במשך הבדיקה .( עמ' 7 ) הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו שינויי ST / T (ערוץ 1,3 ) בזמן טכיקרדיה .ראה: עמ' 8 ,15. רציתי לדעת האם התוצאות בסדר.. תודה

06/09/2008 | 22:05 | מאת:

התוצאות אינן תקינות ...המשמעות מבחינת המשך בירור וטיפול תלוייה באיך שאתה מרגיש, תפקוד ומבנה הלב (מומלץ לבצע אקו). כמו כן, כדאי לשקול בצוע מבחן מאמץ תודה

07/09/2008 | 23:56 | מאת: אדר

ביצעתי אקו באותו היום לפני בדיקת ההולטר התוצאות הן אאורטה עולה תוצאה 21 שורש האאורטה תוצאה 24 פרוזדור שמאלי (D-2) תוצאה 21 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה תוצאה 29 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה תוצאה 40 עובי המחיצה הבין חדרית תוצאה 8 עובי דופן אחורית תוצאה 8 לסיכום: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם . הודגמה אי ספיקה טריקוספידלית מיזערית עם מפל לחצים בן 15 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי, ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 20 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. לא נצפה תפליט פריקארדיאלי. שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין בנוסף ברצוני להסביר כי מידי פעם אני חשב בכאב וכי הרופא שראה את התוצאות של ההולטר אמר כי הן תקינות. מה עליי לעשות? תודה אדר.