היפוך בגל T וצניחות במקטע ST אצל בחורה בת 24

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/08/2008 | 22:55 | מאת: יעל

אני בת 24 עם סוכרת נעורים ברקע מטופלת באינסולין. כמו כן נוטלת ריטלין בגלל ADHD. בסופ"ש האחרון הובהלתי לחדר מיון עקב הקאות בלתי פוסקות (סיפור שחוזר על עצמו ונמצא בבירור לגסטרופרזיס). לפני מספר חודשים אושפזתי בשל לחץ דם גבוה 160/100 ודופק 166 (לא נמצאה סיבה ולא נמצא דבר מלבד סינוס טכיקרדיה). באשפוז האחרון הופיעו שינויים באק"ג שלא הופיעו קודם וכללו היפוך בגל T וצניחות במקטע ST לטרלי וקדמי. רמת האשלגן הייתה 3.5 ואקו לב לא הראה ממצא. טרופונין תקין וCK תקין גם כן. באק"ג חוזר הופיעו שינויים מפושטים שכללו QRS ארוך. מה יכולות להיות הסיבות אצל בחורה בת 24 להיפוך בגל T וצניחות במקטע ST?

03/09/2008 | 23:21 | מאת:

ישוב לבדוק גם רמת מגנזיום. בגלל הרקע של סכרת נעוריםיש מקום, למרות גילך, לשקול ברור לבבי ולבצע לפחות מבחו מאמץ ואם אפשר גם אקו במאמץ תודה