מסתם מטראלי.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/08/2008 | 13:13 | מאת: אייל

שלום. בן 36 עם סיפור משפחתי של אח שקיבל התקף לב בגיל 32 ועבר מעקפים . אני בריא ,ספורטאי,בדיקות דם תקינות לחלוטין . כל שנה אני מבצע בדיקת מאמץ ובדיקת אקו לב . אקו לב להלן התוצאות: חדרי לב תקינים בגודלם ותפקודם. עליה שמאלית בגבול העליון של הנורמה. מסתם מטראלי-עלים ארוכים. צניחה גבולית סימטרית של עלי המסתם עם סילון מרכזי של אי ספיקה קלה. שאר המסתמים תקינים. שאלתי: אני עוסק 4 פעמים בשבוע בספורט (ריצה אופניים) לא תחרותי ובנוסף ומרים משקולות באותם אימונים . 1.האם יש מניעה ו/או מגבלה לחדר כושר?אירובי ומשקולות(נזק עתידי למסתם)? 2.האם יש מגבלה או מניעה מעיסוק בספורט סיבולת לב ריאה?3.כל כמה זמן עלי לעשות בדיקת אקו לב? תודה

03/09/2008 | 23:11 | מאת:

אין מניעה מפעילות גופנית שאתה עושה. מגבלות יכולות להיות באם תהייה החמרה משמעותית בדליפת המסתם. באם אין שנוי באקו בשנתיים-שלוש האחרונות ניתן לבצע בדיקה גם פעם ב 3 שנים תודה