מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/08/2008 | 16:36 | מאת: דליה

האם אפשר לתקן מסתם מיטרלי,כאשר נמצא באקו וישטי,שהמסתם מסויד ,הסתיידות של האנולוס המיטרלי ,אי ספיקה מיטרלית בינוני? האם מחכים למצב יותר חמור? עברתי 2 אוטמים,כמה צינתורים,3 סטנטים,חדר שמאלי מעובה והתכווצותו הגלובלית מופחתת במידה בינונית,מסתם אורטלי מסויד,יתר לחץ דם ריאתי בחומרה בינונית,עליה שמאלית מורחבת. האם תיקון המסתם יכול לעזור לקושי הלבבי? תודה.

03/09/2008 | 22:37 | מאת:

מסתם מיטראלי ניתן לתיקון במצבים מסויימים. הרושם שלי מהנתונים שהבאת שהמסתם שלך לא יתאים לכך אבל יש להתייעץ עם אנשי האק כולל לגבי ההתוויה לניתוח. באופן כללי מומלץ לא לנתח כל עוד אין דליפה קשה וגם אז, חשוב להעריך את מצב הלב בכולל לפני כן. בשלב זה ממליץ להקפיד על איזון ל"ד שיכול לעיתים להקל במידה מסויימת על חומרת הדליפה תודה