cpk / ck mb

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

20/07/2008 | 17:30 | מאת: דן

שלום. בן 36 ספורטאי משקולות וריצה 4 פעמים בשבוע נוטל סמווסטטין 20 מ"ג .בנוסף יש לי MVP קל עם דליפה מזערית משסתום מטראלי. בבדיקות דם האחרונות היו תקינות למעט CPK 339 ו CK MB -15.5. יש לציין שיום לפני הבדיקה עשיתי אימון ריצה 50 דק' ומשקולות ידיים. מה משמעות התוצאות? תודה

23/07/2008 | 21:20 | מאת:

יש 2 סיבות לעליית CPK - הראשונה היא הפעילות הגופנית שלך והשניה היא הסמווסטטין. ממליץ לחזור ולבדוק אחרי 4 ימים ללא כל פעילות פיזית. בכל מקרה הערך נמוך ןאין צורך בהפסקת התרופה תודה