בדיקת ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/07/2008 | 22:16 | מאת: לאון

שלום, אני אמור לעבור בדיקת ארגומטריה בגלל תלונות על קוצר נשימה.בגלל בעיות בגב ובירכיים קיימת בעיה. האם יש בדיקה אלטרנטיבית? לפני כחצי שנה עברתי בדיקת מיפוי לב. אני מציין את המיפוי למניעת מיפוי חוזר בגלל קרינה. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה מראש, לאון.

15/07/2008 | 00:15 | מאת:

כדאי לבצע אקו רגיל להערכת תפקוד הלב. אם יש חשד לבעייה באספקת הדם ניתן לבצע אקו לב עם דובוטמין. מנגד, עם המפוי היה תקין והתלונות נמשכות ואין הסבר רפואי אחר (בעיית ריאות או בעייה בתפקוד הלב או במסתמי הלב) יהיה מקום לשקול ביצוע צינתור לב - זה תלוי כמובן בגילך ובגורמי הסיכון שלך למחלת לב כלילית