לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/06/2008 | 22:53 | מאת: ולדימיר

אני בן 55 . עד עכשיו לא הייתי מודד לחץ דם באופן קבוע וכאשר היו מודדים לי בעבר היה בממוצע 140/90 . בחודשים אחרונים ערכי לחץ דם שלי התחילו להראות ערכים גבוהים יותר,גם ערכים של 145/95 גם 150/100 . אני מודה שאני אוהב לשתות אלכוהול מעל למדה המומלצת וגם מעשן מספר סגריות ביום (כ- 5 ). כמו כן אני שוקל כ- 90 קילו וגובה 177 . קודם שקלתי כ- 85 . החלטתי לקחת את עצמי לידיים. הפסקתי את הסגריות ואת האלכוהול. כמו כן מתחיל להוריד משקל. עשיתי מפוי לב - תקין ואקו לב - תקין . קניתי מכשיר לחץ דם ומתחיל למדוד בבוקר וערב . כרגע הם בסיביבות ה- 145/95 בבוקר ו 150/100 בערב. שאלה שלי האים קודם למצות את "המשטר" החדש בלי תרופות או להתחיל תרופות עכשיו. רופאה שלי לא החלטית בנושא ומעלה אפשרות של חצי כדור נורמלול 25mg כל בוקר. אני הייתי מעדיף למצות קודם דיאטה, פעילות גופנית , הפסקת סגריות לגמרי וגם הפסקת אלכוהול אבל מצד שני אולי מסוכן לחכות. אודה אם תוכל להביע את דעתך ?

28/06/2008 | 13:01 | מאת:

1. ניתן להמתים 3 חודשים ולראות האם ירידה במשקל ופעילות גופנית ישפרו את ל"ד 2. כדאי לבדוק ל"ד במנוחה, לבדוק 3 בדיקות בהפרש מס דקות זו מזו ולהתייחס רק לאחרונה 3. אל תבדוק יום יום מספיק פעמיים בדבוע 4. במידה שיש צורך בתרופות ההמלצה כיון היא להמנע מנורמלול כתרופה ראשונה אלא אם יש בעיות לב אחרות המצריכות נורמלול ודומיו! תודה