כאבים ממושכים ולא ברורים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/06/2008 | 16:13 | מאת: איתן

שלום, אני בן 38, לא מעשן, ללא בעיה לבבית תורשתית ידועה, לא לוקח שום כדור גם לא נגד כאבים. הבעיה:בחודשים האחרונים ובמיוחד בחודש האחרון אני מרגיש לחצים לא ברורים בבית החזה בעיקר בצד ימין שמתחזקים בנשימה, תוך כדי מאמץ גופני ולעיתים אפילו בעת בליעת אוכל ובשינוי תנוחה. סוג הכאב הינו לחץ פנימי קבוע חלש ומאוד מציק שמתחזק במקרים שפרטתי קודם ולפעמים מתווסף לו מיחושים, דקירות קטנות, צריבה (לא שריפה) ואף עובר גם לצד שמאל, אך בעיקר נמצא בצד ימין. אין תופעות של זיעה, בחילות וכדומה, אך יש, כאמור, לחץ קבוע, כאילו משהו לוחץ לי על הסרעפת. בדיקות שעשיתי: שהתחילו הכאבים, לפני שלושה חודשים פלוס, עשיתי אקג, גסטרטסקופיה, אקו במאמץ, תפקודי ריאה, בדיקות דם ולקחתי לחודש לנסיון אפילו כדורי לנטון ואומפרדקס מחשש שיש לי רפלוקס, אך למעט העובדה שכמעט ואיבדתי את חוש הטעם מהאומפרדקס, הם לא הואילו לי בכלום כי אני לא סובל מצרבת (שריפה בבית החזה) ולא מרפלוקס. עוסק בפעילות ספורטיבית!!! תוצאות הבדיקות אקו: במנוחה - מקטע פליטה מוערך ב - 60 אחוז, חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו לא מעובות, תפקוד גלובלי תקין, עליה שמאלית אינה מורחבת...אי ספיקה מיטרלית מ י נ י מ ל י ת. לא העלו שום ממצא חריג "אקו במאמץ - ללא עדות לאיסכמיה בבדיקה, ללא צניחות ST משמעותיות, עם סיום המאמץ תפקוד החדר השמאלי משתפר. דופק במנוחה 81, בשיא במאמץ 164, אחוז מדופק מירבי 90, לחץ דם בשיא במאמץ 80/160. יתר הבדיקות כאמור ת ק י נ ו ת. נכון להיום: כאמור ממשיך לסבול והבעיה אף מחריפה. בדיקות נוספות: אמור לעשות בעוד כשבוע מנומטר (סרבתי לעשות בדיקת חומציות PH24h בשלב זה). שאלותיי: 1.מה הסיכוי שמקור בעייתי לבבי שמוקרנת דווקא לצד ימין, ושפספסו אותה? 2. איך אוכל לבדוק אם יש לי אולי דלקת בכרום הריאה או הלב שגורמת לתחושות אלה? 3. אני מאוד רוצה ללכת למיון כדי שיעשו לי בדיקות מקיפות ולחסוף את כל הטרטורים, מפח הנפש וההחמרה האפשרית והפתאומית במצב. האם כדאי???? תודה רבה על תשובתכם המועילה. איתן

21/06/2008 | 21:01 | מאת:

1.מה הסיכוי שמקור בעייתי לבבי שמוקרנת דווקא לצד ימין, ושפספסו אותה? נמוך ביותר!!! 2. איך אוכל לבדוק אם יש לי אולי דלקת בקרום הריאה או הלב שגורמת לתחושות אלה? אין לך 3. אני מאוד רוצה ללכת למיון כדי שיעשו לי בדיקות מקיפות ולחסוף את כל הטרטורים, מפח הנפש וההחמרה האפשרית והפתאומית במצב. האם כדאי???? אין כל צורך!!! כדאי כן לבדוק שאין בעייה שרירית\אורטופדית תודה