תוספת לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/06/2008 | 15:54 | מאת: בת

בקשר לאבא. טעיתי הוא אומר שפנה לאקו לב בעקבות מיחושים. ובנוסף אאורטה השתנה מ35 בשנת 2002 ,28 מ"מ בשנת 2004 בשנת 2006 הרופא כתב תקין. עכשיו 37 מ"מ. מה זה אומר? מה הסיבה להבדלים?

09/06/2008 | 19:43 | מאת:

מבחינת רוחב אבי העורקים סה"כ הקוטר בגדר הנורמה לגבי העובדה שאביך חש מיחושים בחזה, יש כן להמנע ממאמצים עד לגמר הבירור. אקו במנוחה אינה בדיקה המיועדת להערכת זרימת דם ללב ויש לבצע בדיקה מתאימה (אקו במאמץ) או לשקול הדמיית עורקים כולל צינתור, וזאת בהתאם לחומרת התלונות של אביך תודה