LVH

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/06/2008 | 13:19 | מאת: אילן

שלום, אני בן 33 ובבדיקה שגרתית אובחן אצלי לחץ דם גבוה (160\70) הרופא עשה לי א.ק.ג ורשם :"מבחינה אלקטרוקרדיאלית מתקרב להדרת גודל HLV כאשר V6 עם V2 הנמדד 32 מ"מ". מה זה אומר?

09/06/2008 | 19:04 | מאת:

סכום האמפליטודה החשמלית הנמדדת באק"ג בחיבורים V2 ו V6 של 35 ממ נחשבת כקרטריון לעבוי שריר הלב. ממליץ - לעקוב אחר לחץ דם (לקנות מכשיר ולמדוד X2-3 בשבוע, לאחר ישיבה במנוחה, להתעלם משתי המדידות הראשונות בכל פעם ולרשום את השלישית) לבצע אקו לב על מנת לראות האם יש באמת השפעה של ל"ד גבוה כדוגמת עבוי שריר הלב. במידה ואתה עוסק בספורט באופן קבוע יש לציין זאת כי הנ"ל יכול לגרום לעבוי שריר הלב (מצב הנקרא "לב אתלט") תודה