שאלה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/05/2008 | 12:44 | מאת: אייל

שלום. בן 36 עם סיפור משפחתי של אח שקיבל התקף לב בגיל 32 ועבר מעקפים . אני בריא ,ספורטאי,בדיקות דם תקינות לחלוטין . כל שנה אני מבצע בדיקת מאמץ ובדיקת אקו לב . אקו לב להלן התוצאות: חדרי לב תקינים בגודלם ותפקודם. עליה שמאלית בגבול העליון של הנורמה. מסתם מטראלי-עלים ארוכים. צניחה גבולית סימטרית של עלי המסתם עם סילון מרכזי של אי ספיקה. שאר המסתמים תקינים. שאלתי: אני עוסק 4 פעמים בשבוע בספורט (ריצה אופניים) לא תחרותי ובנוסף ומרים משקולות באותם אימונים . 1.האם יש מניעה ו/או מגבלה כל שהיא בהרמת משקולות(נזק עתידי למסתם)? 2.האם יש מגבלה או מניעה מעיסוק בספורט סיבולת לב ריאה? תודה

31/05/2008 | 23:19 | מאת:

על מנת להדריך אותך חשוב לדעת 1. מה דרגת אי הספיקה של המסתם. 2. האם היה לך ארוע של התעלפות 3. האם במשפחה יש צניחת עלה מיטראלי שלוותה באיבוד הכרה כמו כן ממליץ לבצע הולטר לב 24 שעות לשלול הפרעות קצב חדריות. באם כל הנ"ל תקין ובנוכחות תפקוד תקין של חדר שמאל אין צמיע מלעסוק בכל ספורט כולל תחרותי