הפניה לבדיקת אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/05/2008 | 20:40 | מאת: אני

שלום רב ותודה על תשובה לשאלתי. אימי בת 73, עברה צינתור בו שמו בלון ושני סטנטים, לאחר שנמצאו 2 סתימות בדרגות שונות באחד העורקים בלבד. לפני הצינתור התלוננה על קשיי נשימה ולחץ בחזה בעת מאמץ. בעקבות התלונות נשלחה לארגומטריה ובעקבות תוצאות הארגומטריה בוצע הצינתור. כיום, ברוך השם, נעלמו התלונות שהיו טרם הצינתור, וחשה בטוב ומתפקדת רגיל. לאחר הצינתור, נאמר לנו שבאופן שגרתי, על אימי להיות מידי פעם בפעם במעקב אצל קרדיולוג. כחודש וחצי לאחר הצינתור ניגשנו בפעם הראשונה למעקב אצל קרדיולוג. נעשה לה לפני הכניסה לקרדיולוג א.ק.ג. שלדברי הקרדיולוג היה תקין. נאמר לקרדיולוג כי התלונות מלפני הצינתור כבר אינן קיימות וכי אימי חשה בטוב ומפקדת רגיל. הקרדיולוג ביקש: 1) להגדיל מינון הסמבסטאטין (נגד כולסטרול) ל 40 מ"ג 2)להמשיך עם הפלוויקס סה"כ 3 חודשים אחרי הצינתור. 3) לבצע אקו לב במאמץ. 4) אם ובהנחה שתוצאות אקו לב במאמץ יהיו תקינות - ממליץ לגשת לתכנית שיקום לב ששם יסבירו על תזונה נכונה וכו'. השאלה: א) האם זה דבר שגרתי שאחרי ביצוע צינתור ופתיחת סתימה, עושים בדיקת אקו לב במאמץ? (לא מבינה מדוע שלח אותה לעשות זאת, אם הכל בסדר) ב) מה בודקים באקו לב במאמץ? ג) מה יכולות להיות התוצאות של האקו לב במאמץ אצל אימי?

28/05/2008 | 22:44 | מאת:

יש צורך במבחן מאמץ לקראת (כחלק מהערכה בכניסה לתוכנית שיקום הלב). אין צורך באקו לב במאמץ אלא אם תרשים הא"קג מונע פיענוח של שנויים במאמץ תודה