תפקוד שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

22/05/2008 | 21:33 | מאת: הדב מהיער

אימי היא בת 81, וסובלת לאחרונה מחולשה ניכרת. לאחרונה היא בצעה בדיקת אקו, והקרדיולוג (חבר ילדות שלי) הסביר לי כי בשנה וחצי (מאז הבדיקה האחרונה) חלה החמרה במצבה. הדבר נובע מפעילות לא תקינה של המסתמים בחדר ובעלייה השמאלית שלה, שאינם נסגרים בצורה טובה, ומעבירים דם "אחרונית" במהלך פעילות ההתכווצות של הלב. כתוצאה מכך מאבד השריר את תכונות האלסטיות שלו, ומתפקד במידה פחותה בהרבה מהאופטימלית. שמעתי היום מחבר שניתן לחיות גם עם שריר המתפקד ב- 30% מיכולותו. אני עומד לפגוש את הקרדיולוג בשבוע הבא לפגישה אישית. בנוסף, היא מטופלת ב- קומאדין, עקב בעיית אי-סדירות דופק (קצב גבוה). מהן השאלות העיקריות שעלי לשאול אותו, כדי שאוכל לפנות ולקבל חוות דעת נוספת? עקב מצבה של אימי, אינני רוצה להעמיס עליה את ההחלטה הקשה האם להיכנס לניתוח עד שלא אדע שמישהו מוכן עקרונית לנתח אותה. אני רוצה לעשות את הבירורים המקדימים בעצמי, ובמידה והתשובה תהיה חיובית, רק אז להעלות את הנושא להכרעתה.

28/05/2008 | 22:41 | מאת:

להערכתי הקרדיולוג ידע להעביר את האינפורמציה הנדרשת. ההחלטות בגיל הנ"ל אכן קשות היות שהסיכון הניתוחי מוגבר משמעותית. ההחלטה אינה תלוייה בהאם מישהו מוכן לנתח אלא בהאם יש צורך בניתוח, מה הסיכון הניתוחי ומה הסיכון בלא לנתח. יש חשיבות רבה מאוד בגיל הנ"ל לגבי איכות חיים וכאן יש חשיבות רבה למצב של אימך ובהעדפתה האישית תודה